Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Fernando Santos lett a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

Hivatalos: Fernando Santos lett a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya

m4sport.hu
Igaznak bizonyultak az előzetes sajtóhírek: a Lengyel Labdarúgó Szövetség kedden a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Fernando Santos veszi át a nemzeti együttes irányítását.

 

A felek közleménye szerint a portugál szakember 2026 nyaráig kötelezte el magát a lengyel válogatott kispadjára.

A 68 éves Fernando Santos nyolc évig irányította Portugáliát, amellyel 2016-ban – a döntőben a házigazda Franciaországot felülmúlva – Európa-bajnokságot, 2019-ben pedig – Hollandiát legyőzve – Nemzetek Ligáját nyert. 109 mérkőzésen 68 győzelem, 21 döntetlen és 20 vereség a mérlege a nemzeti csapat kispadján, ahonnan a meccsek és a győzelmek számában is rekorderként távozik.

A katari világbajnokságon csoportjából magabiztosan jutott tovább az együttes, a nyolcaddöntőben Svájcot ütötte ki egy hihetetlenül könnyed 6-1-es győzelemmel, a nyolc között viszont komoly meglepetésre Marokkó megállította a világranglista 9. helyezettjét.

A lengyel válogatott éléről év végén távozott Czeslaw Michniewicz, aki tavaly januárban vette át a lengyel válogatott irányítását Paulo Sousától. Szűk egy év alatt öt győzelem, öt vereség és három döntetlen volt a mérlege.

A lengyelek a vb nyolcaddöntőjében a tornán címvédőként szereplő, későbbi ezüstérmes franciáktól kaptak ki 3–1-re.

 

Borítókép: Getty Images

További tartalmak