Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A Milannak mentális és taktikai gondjai vannak vezetőedzője szerint

A Milannak mentális és taktikai gondjai vannak vezetőedzője szerint

MTI
Stefano Pioli vezetőedző szerint is nehéz helyzetben van jelenleg a bajnoki címvédő AC Milan, mely kedden este kellemetlen vereséget szenvedett a Lazio vendégeként az olasz labdarúgó Serie A 19. fordulójában.

A piros-feketék a világbajnoki szünetet követően nem találják korábbi formájukat, a keddi volt sorozatban az ötödik nyeretlen meccsük, ráadásul az utolsó két találkozójukon, az Internazionale elleni Szuperkupán (0-3) és a Lazio ellen (0-4) összesen hét gólt kaptak és egyet sem rúgtak.

„Rengeteg dolog nem működik jelenleg – kesergett Pioli a római kínos kudarc után. – Mentális és taktikai gondjaink vannak. Olyan szituációkban hibázunk és kapunk gólokat, melyeket elkerülhetnénk, ha másképp olvassuk az adott helyzetet.”

A Milan sokáig közel volt a bajnoki listavezető Napolihoz, mely mostanra 12 pontra ellépett a csapattól. A piros-feketékre ráadásul a Lazio, az Internazionale és az AS Roma is egy pontra felzárkózott, de a hatodik Atalanta is csupán három ponttal van lemaradva a csapattól.

A hétvégén ugyanakkor jó esély kínálkozik a Milannak, hogy lezárja rossz sorozatát, mivel a Sassuolót fogadja, mely október 24-én nyert legutóbb a bajnokságban, s azóta nyolc találkozón két pontra volt csak képes.

Borítókép: EPA/FEDERICO PROIETTI

További tartalmak