Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyhónapos eltiltást érhet Cristiano Ronaldónak a Juventus-botrány

Egyhónapos eltiltást érhet Cristiano Ronaldónak a Juventus-botrány

m4sport.hu
Külföldi sajtóinformációk szerint 23 játékos ellen vizsgálódnak, akik bűnrészesként érdekeltek lehetnek a Juventus – közelebbről Andrea Agnelli és Fabio Paratici, egykori klubelnök és sportigazgató – botrányában.

Nem épp ezekben a napokban éli története csúcspontját a Juventus, amelytől az Olasz Labdarúgó Szövetség Fellebviteli Bizottsága múlt héten vont le 15 pontot, így rögtön a Serie A középmezőnyébe esett vissza.

Múlt pénteken egy labdarúgással foglalkozó olasz ügyész, Giuseppe Chine kilencpontos levonást kért a torinói Zebrákra, emellett a klub korábbi elnökére, Andrea Agnellire 16, míg Fabio Paratici sportigazgatóra – aki már a Tottenham alkalmazásában áll – 20 hónapos eltiltást kért. A Juventus visszautasította a vádat, a klub szerint eljárásuk megfelelt az előírásoknak. Az olasz sportbíróság péntek késő este bejelentett döntése szerint Agnellit két évre eltiltották a sportággal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől, míg Paratici 30 hónapos szankciót kapott.

A vizsgálat azonban még nem zárult le, sőt, a Marca információi szerint már labdarúgókat is érint. A 2018 és 2020 között Juventusban futballozó játékosokat, egészen pontosan 23-at – köztük Cristiano Ronaldót is – érinthet a pénzügyi botrány, s bűnrészesként egyhónapos eltiltás várhat rájuk, függetlenül attól, hogy jelenleg a torinói klub játékosai vagy nem.

Cristiano Ronaldo hétvégén mutatkozott be az al-Nasszr színeiben, belegondolni is nehéz, mennyire örülne a futballista és új klubja, ha a hosszú várakozás után újra partvonalon kívülre kényszerülne – egy többéves ügy miatt.

 

Borítókép: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek