Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kiesett Cristiano Ronaldóval a soraiban a szaúdi Szuperkupából az al-Nasszr

Kiesett Cristiano Ronaldóval a soraiban a szaúdi Szuperkupából az al-Nasszr

m4sport.hu
Cristiano Ronaldo csapatkapitányként vezette pályára az al-Nasszr együttesét az al-Ittihad ellen a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében, de a honfitársa, Nuno Espirito Santo által irányított ellenfél teljesen megérdemelt, 3-1-es győzelmet aratott és jutott a fináléba.

Az al-Ittihad tökéletesen hatástalanította az előzetesen esélyesebbnek vélt al-Nasszr támadásait, bár Ronaldóék többet birtokolták a labdát, a Nuno Espitiro Santo – korábban a Wolverhamptont és a Tottenhamet is irányította – által dirigált ellenfél kontráiban állandó volt a veszély a szervezetlennek tűnő védelemmel szemben.

Először Romaronho, majd Hamdallah is betalált a hálóba, így 2-0-s előnnyel vonulhatott a pihenőre az al-Ittihad.

Fordulás után Talisca révén – aki korábban játszott Portugáliában, a Benficában – még szépítettek Ronaldóék, de már bőven a ráadásban bebiztosította csapata továbbjutását Muhannad Shanqeeti.

Az al-Ittihad ellenfele a döntőben az al-Feiha lesz.

A 37 éves portugál klasszisnak két biztató megmozdulása volt, egyszer az első félidő végén fölé fejelt egy beadást, majd egy baloldali 20 méteres szabadrúgással is próbálkozott, de második hivatalos szaúdi meccsén sem volt képes betalálni.

A meccs után a győztescsapat szurkolói elkezdték cukkolni a portugált, Messi nevét skandálva.

Borítókép: RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 26: Cristiano Ronaldo of Al Nassr reacts during the Saudi Super Cup Semi-Final match between Al Ittihad and Al Nassr at King Fahd International Stadium on January 26, 2023 in Riyadh, Saudi Arabia. (Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images)

További tartalmak