Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kilenc meccsig tartott az afrikai focilegenda vezetőedzői megbízatása a Championshipben

Kilenc meccsig tartott az afrikai focilegenda vezetőedzői megbízatása a Championshipben

MTI
Az angol másodosztályban sereghajtó Wigan Athletic irányítói kilenc mérkőzés után menesztették a vezetőedzői posztról Kolo Tourét, akit kevesebb mint két hónappal ezelőtt neveztek ki.

A 41 éves, 120-szoros elefántcsontparti válogatott védőnek ez volt az első ilyen megbízatása, ezt megelőzően segédedzőként dolgozott Brendan Rodgers mellett a Leicester Citynél, valamint a skót Celticnél.

Touré – aki az Arsenal, a Manchester City és a Liverpool színeiben 353 Premier League-meccsen játszott 2002 és 2016 között – november végén három és fél évre írt alá a Wiganhez, de kilenc találkozóból egyet sem tudott megnyerni a csapattal, amely így négy pontra van a bennmaradást jelentő 21. helytől, valamint kiesett az FA Kupából.

A szebb napokat látott, nyolc PL-idény után az élvonaltól 2013-ban búcsúzott Wigan az elmúlt három évet tekintve immár az ötödik vezetőedzőjét keresi, a vezetőség elsődleges célja pedig az, hogy az együttes a másodosztályban maradjon.

Sok idő nincs az új szakvezető kinevezésére, február 6-án ugyanis a Wigan a tabellán negyedik Blackburn Rovers vendége lesz a következő bajnoki fordulóban.

Borítókép: Kolo Touré a 2014-es vb görög–elefántccsontparti meccsén (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

További tartalmak