Musorujsag
Élő Eredmények
×

Már a kupaelődöntőben összekerült a Real és a Barcelona

Már a kupaelődöntőben összekerült a Real és a Barcelona

MTI
Összekerült a labdarúgó spanyol Király Kupa elődöntőjében a bajnokságban címvédő Real Madrid és a La Ligában jelenleg első FC Barcelona.

A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy a klasszikus párharc első mérkőzésén a fővárosi csapat lesz a pályaválasztó, míg a másik ütközetben az Osasuna, amely az Athletic Bilbaóval csap majd össze.

Az eddigiektől eltérően az elődöntőben már kétmeccses csaták lesznek, melyekben nem érnek majd többet az idegenben szerzett gólok, azaz ha a két összecsapás után döntetlen az állás, hosszabbítás következik. Az első találkozókat február 7-9-én, a visszavágókat március 1-3-án kell megrendezni, a sorozat május 6-án zárul Sevillában.

A versenyben maradt négy csapat összesen 73 alkalommal hódította már el a kupát. Közülük egyedül az Osasunának nem sikerült még nyernie – döntőben is csupán egyszer, 2005-ben szerepelt -, a másik három tradicionális klub viszont győzelmeivel kiemelkedik a mezőnyből. Az FC Barcelona 31 sikerrel első helyen áll az örökrangsorban, a katalánokat az Athletic Bilbao követi 23-mal, majd a Real Madrid 19-cel.

Borítókép: Xavi Hernandez (Fotó: EPA/SIU WU)

További tartalmak