Musorujsag
Élő Eredmények

Döntött a bíróság a Barcelona középpályása, Gavi regisztrációjának ügyében

Döntött a bíróság a Barcelona középpályása, Gavi regisztrációjának ügyében

m4sport.hu
A katalán klub a La Liga többszöri elutasítása után bíróság elé vitte Gavi első csapatba történő regisztrációját, amely helyt adott a Barca fellebbezésének.

 

Memphis Depay távozása, valamint Gerard Piqué visszavonulása után a katalánok arra számítottak, a két játékos kiesése lehetőséget biztosít Pablo Gavi regisztrációjára a klub első csapatának játékosaként.

A Barcelona már szeptemberben megegyezett az akkor még hivatalosan a Barcelona B csapatához tartozó játékossal a 2026-ig szóló szerződéshosszabbításról, a megállapodásban foglalt részletek azonban már meghaladták volna a La Liga által engedélyezett fizetési sapkát, így a szövetség megtagadta a játékos regisztrációját.

A döntést megtámadta a katalán klub, és hivatalos közlésük alapján, a Barcelonai Kereskedelmi Bíróság hozzájárult a Spanyol Labdarúgó Szövetség (LFP) sürgetéséhez, annak érdekében, hogy Gavit még a téli átigazolási időszak vége előtt regisztrálhassák az első csapat játékosaként.

A bíróság döntése a Barca fellebbezése nyomán született arra való tekintettel, hogy a katalán együttes szerint a regisztrációhoz szükséges összes követelményt teljesítették.

A határozat elismeri az LFP tekintélyét, és úgy ítéli meg, hogy az FC Barcelona keresete törvényszerű, illetve, hogy a játékos regisztrációjának elmulasztása az átigazolási időszak lejárta előtt a középpályás szabadon igazolhatóságát vonná maga után, ami súlyos, helyrehozhatatlan károkat okozna a Barcelonának, ha emiatt veszítené el játékosát.

A La Ligát értesítették a bíróság által meghozott ítéletről, így a játékos immár regisztrálható az első csapatba és megkapja azt a legendás 6-os mezt, amely korábban a Barcát jelenleg irányító Xavi Hernándezé volt.

A januári átigazolási időszakban fiatal játékos regisztrációja a Barca számára prioritás volt, és a szövetségtől kapott folyamatos elutasítás miatt döntöttek úgy, hogy a bírósághoz fordulnak.

Borítókép: Xavi és Gavi (Fotó: Getty)

További tartalmak