Musorujsag
Élő Eredmények
×

Adminisztrációs baki miatt nem mehetett Zijes a PSG-hez?

Adminisztrációs baki miatt nem mehetett Zijes a PSG-hez?

m4sport.hu
Hiába a szóbeli megegyezés, az angol klub nem nyújtotta be a megfelelő papírokat a január 31-i határidő előtt.

Hakim Zijes 2020 nyarán szerződött az Ajaxtól a Chelsea együtteséhez, az elmúlt időszakban 98 mérkőzésen lépett pályára a londoniaknál, de nem tudott meghatározó játékossá válni. Frank Lampard, Thomas Tuchel és Graham Potter sem alapemberként számolt vele, az idei szezonban tíz bajnokin lépett pályára, de csak kettőn játszotta végig a 90 percet. Ráadásul a klub az idei szezonban összesen 16 játékost igazolt, talán ennek is köszönhető, hogy a marokkói úgy vélte, szívesebben kipróbálná magát máshol.

A Chelsea nyitott volt a váltásra egy kikötéssel, nem Premier League-beli riválishoz adják csak kölcsön játékosukat. A téli átigazolási szezon utolsó napjaiban felgyorsultak az események, úgy tűnt, a játékos az idény végéig kölcsönbe kerül a Paris Saint-Germainhez. A francia klub a távozott Pablo Sarabia pótlására szemelte ki a játékost, aki azért is örült a lehetőségnek, mert így együtt játszhatott volna honfitársával, Achraf Hakimivel. A két klub szóban meg is egyezett egymással, az utolsó pillanatban azonban meghiúsult az üzlet.

Zijes már orvosi vizsgálaton volt Párizsban, amikor kiderült, nem lesz semmi az ügyletből. A SkySport értesülései szerint az angol klub kétszer is elküldte a megfelelő dokumentumokat, de aláírás nélkül. A megfelelő verzió beérkezésekor a határidő pedig már lejárt, így a párizsiak a szerződést csak az átigazolási időszak lejárta után tudták elküldeni a francia szövetségnek bejegyeztetni.

A BBC szerint a játékos közvetlenül felvette a kapcsolatot a Chelsea tulajdonosával, Todd Boehlyval az ügy megoldása érdekében, de kérései végül sikertelenek voltak.

A PSG fellebbezést nyújtott be, hogy a francia szövetség engedje a Chelsea hibája miatt a határidő után is leigazolni a játékost, de ezt elutasították. (Az eset érdekessége, hogy a PSG abban bízott, mivel tegnap a szövetség számítógépes rendszere is akadozott, így megértőbbek lesznek velük.) A Chelsea még nem kommentálta a PSG-vel kapcsolatos eseményeket.

A játékos még mindig Párizsban van, nagyon szeretne csatlakozni a PSG-hez, még a szerződésében foglaltak egy részéről is hajlandó lemondani, hogy a francia csapatban játszhasson.

 

 

Borítókép: London, 2021. április 17. Hakim Ziyech, a Chelsea játékosa ünnepli a Manchester City elleni gólját az Angol Labdarúgó-szövetség Kupája, a FA-kupa elődöntőjében a londoni Wembley Stadionban 2021. április 17-én. MTI/EPA/Pool/Adam Davy

További tartalmak

Kapcsolódó hírek