Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: a Chelsea rekordösszegért szerződtette Enzo Fernándezt

Hivatalos: a Chelsea rekordösszegért szerződtette Enzo Fernándezt

m4sport.hu
A Benfica a téli átigazolási időszak zárása után egy órával hivatalosan bejelentette: a Chelsea szerződtette Enzo Fernándezt. A katari labdarúgó-világbajnokság legjobb fiatal játékosának választott argentin középpályásért a portugál klub közlése szerint 121 millió eurót fizettek a londoniak, ezzel pedig ő lett a Premier League történetének legdrágább igazolása.

A portugál klub közleménye itt olvasható. Információk szerint a Chelsea hat részletben fizeti ki a 121 milliós összeget, ebből 45 milliót az üzlet létrejöttekor.

A Benfica ezzel kiváló üzletet kötött, hiszen 2022 nyarán mindössze 14 millió euróért vásárolta meg Enzo Fernández játékjogát az argentin River Plate-től, fél évvel később pedig ennek közel tízszereséért adta tovább, mindössze 29 Benfica-meccsel a lábában.

Ebben nagy szerepet játszott a portugál bajnokságban és a Bajnokok Ligája csoportkörében, de legfőképp a katari világbajnokságon nyújtott remek teljesítménye: az első két csoportmeccset leszámítva a végső győztes argentin válogatott alapembereként játszotta végig a tornát, a Franciaország ellen tizenegyespárbajban megnyert finálét követően pedig a vb legjobb fiatal játékosának választották.

(fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Ezek után már sejteni lehetett, lesznek komoly érdeklődők a januári átigazolási időszakban, de a Benfica többször is hangsúlyozta, nyár előtt nem kíván megválni egyik legnagyobb értékétől. A tehetségek felfedezésében Európában élen járó portugál klub tavaly nyáron 120 millió euróban határozta meg kivásárlási árát, így a Chelsea ezért az összegért szerezhette meg a játékost, aki információk szerint nyolc évre, 2031. júniusáig szóló szerződést ír alá a londoni klubbal.

Ezzel Enzo Fernández a Chelsea kilencedik új igazolása csak januárban. A Premier League tizedik helyén álló klub 329 millió euró értékben szerződtetett játékosokat a téli átigazolási időszakban. Az eladási oldalon csupán egy labdarúgót jegyezhettünk fel, az olasz válogatott Jorginho a városi rivális és éllovas Arsenalhoz szerződött, 12 millió euró ellenében.

Borítókép: Enzo Fernández (fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak