Musorujsag
Élő Eredmények

87-szeres holland válogatott védő lett az Ajax vezetőedzője

87-szeres holland válogatott védő lett az Ajax vezetőedzője

m4sport.hu
A szezon végéig John Heitingát nevezték ki vezetőedzőnek az Ajax labdarúgócsapatánál.

A korábbi 87-szeres holland válogatott védő korábban az amszterdami klub utánpótlásában dolgozott, Alfred Schreudert januári menesztése óta megbízott vezetőedző volt, az Excelsior ellen 4–1-re megnyert bajnokin már ő irányította a csapatot, most megerősítették posztján.

John Heitinga az Ajaxnál nevelkedett, majd játszott az Atlético Madridban, az Evertonban, a Fulhamben és a Herthában, mielőtt visszatért az amszterdamiakhoz és 2016-ban visszavonult. A holland válogatottal ezüstérmet szerzett a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.

A 39 éves Heitinga segítője Dwight Lodeweges lesz.

A holland bajnokságban címvédő Ajax 19 forduló után a negyedik helyen áll, hátránya öt pont a listavezető Feyenoorddal szemben. Az amszterdami együttes a következő fordulóban, vasárnap a Cambuur vendége lesz, az Európa-ligában pedig a nyolcaddöntőbe jutásért a magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlinnel találkozik majd.

Borítókép: John Heitinga (Fotó: EPA/Gerrit van Keulen)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hivatalos: Erik ten Hag lesz a Manchester United menedzsere
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően Erik ten Hagot nevezték ki a Manchester United menedzserévé. A klub közleménye szerint a jelenleg az Ajaxot irányító holland edző a szezon végén veszi át a csapatot és 2025 júniusáig írt alá szerződést, amely egy évvel meghosszabbítható.
Külföldi futball