Musorujsag
Élő Eredmények
×

A vádak ejtése ellenére marad Greenwood felfüggesztése a Manchester Unitednél

A vádak ejtése ellenére marad Greenwood felfüggesztése a Manchester Unitednél

m4sport.hu
Hiába ejtették az összes vádat Mason Greenwoddal szemben, a Manchester United egyelőre érvényben tartja a korábban szexuális zaklatással és halálos fenyegetéssel vádolt labdarúgó felfüggesztését.

A rendőrség és az ügyészség csütörtök délután közölte, hogy megszüntette a büntetőeljárást Mason Greenwooddal szemben. Az indoklás szerint „a koronatanúk visszalépése és a napvilágra került új bizonyítékok együttesen azt jelentették, hogy már nem volt reális esély az elítélésére”.

A Manchester United közleményben reagált a vádak ejtésére, tudomásul veszik a történteket, de belső vizsgálatot fognak lefolytatni, annak lezárultával fognak dönteni a további lépésekről, azaz addig bizonyosan érvényben marad Greenwood felfüggesztése.

„A klub most saját eljárás fog lefolytatni, mielőtt meghatározza a következő lépéseket. Amíg ez a folyamat nem zárul le, addig nem nyilatkozunk” – írták.

A döntésre szűkszavúan reagált a játékos is:

„Megkönnyebbültem, hogy végre lezárult ez az ügy és szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a szeretteimnek és a barátaimnak a támogatásukat.”

Mason Greenwoodot 2022 januárjában tartóztatták le, miután volt barátnője szexuális zaklatással és bántalmazással vádolta meg, ezekről pedig közösségi oldalára videókat, képeket és hangfelvételeket is megosztott. A történtek után a most 21 éves csatárt a Manchester United felfüggesztette, a Nike felbontotta a szerződését és még a FIFA 22-ből is eltávolították. Eközben óvadék ellenében többször is szabadlábra került, a nyomozás pedig folytatódott, ám most valamivel több mint egy évvel az ügy kirobbanása után lezárták a büntetőeljárást.

Borítókép: EPA/Gareth Copley

További tartalmak

Kapcsolódó hírek