Musorujsag
Élő Eredmények
×

Minden vádat ejtettek Mason Greenwooddal szemben

Minden vádat ejtettek Mason Greenwooddal szemben

m4sport.hu | H. D.
Minden vádat ejtettek Mason Greenwooddal szemben, akit többek között azzal vádoltak, hogy szexuálisan zaklatta és halálosan megfenyegette korábbi barátnőjét.

A rendőrség csütörtök délután közölte, hogy megszüntette a büntetőeljárást Mason Greenwooddal szemben – írja a Sky News. Michaela Kerr főfelügyelő elmondta, a jelentős médiavisszhangra való tekintettel úgy igazságos, ha a rendőrség nyilvánosságra hozza az ügy legfrisebb fejleményét, ám a további részleteket nem kommentálják. A főfelügyelő hozzátette, a nyomozócsoport állandó kapcsolatban volt a jogi csapattal, így megérti a büntetőeljárás megszüntetésének indoklását.

A Sky Sport azonban idézi az ügyészség szóvivőjét is, amiből néhány részlet kiderül, miért is zárták le az eljárást.

„Kötelességünk az ügyek folyamatos felülvizsgálata. Ebben az ügyben a koronatanúk visszalépése és a napvilágra került új bizonyítékok együttesen azt jelentették, hogy már nem volt reális esély az elítélésére. Ilyen körülmények között kötelességünk leállítani az ügyet. A döntésünket minden féllel megosztottuk.”

Mint ismert, Greenwoodot 2022 januárjában tartóztatták le, miután volt barátnője szexuális zaklatással és bántalmazással vádolta meg, ezekről pedig közösségi oldalára videókat, képeket és hangfelvételeket is megosztott. A történtek után a most 21 éves csatárt a Manchester United felfüggesztette, a Nike felbontotta a szerződését és még a FIFA 22-ből is eltávolították.

Eközben óvadék ellenében többször is szabadlábra került, a nyomozás pedig folytatódott, ám most valamivel több mint egy évvel az ügy kirobbanása után lezárták a büntetőeljárást.

A Manchester United egyelőre nem reagált a hírre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Mason Greenwood (Fotó: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek