Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tűrte, hogy levakozzák – villant a piros a Bayern meccsén

Nem tűrte, hogy levakozzák – villant a piros a Bayern meccsén

Kicker
Deniz Aytekin, a Mainz – Bayern München Német Kupa-nyolcaddöntő játékvezetője megindokolta, hogy miért állította ki a hazaiak vezetőedzőjét, Bo Svenssont.

A 4-0-val továbbjutó bajorok háromgólos előnyénél, a hajrában egy szabadrúgásnál reklamált a szakvezető. Mint kiderült, a „Vakok vagytok?” eldöntendő kérdéssel háborgatta a negyedik játékvezetőt. Aytekin kollégája elmondása alapján küldte el a kispadtól Svenssont.

„Sok mindent elviselünk, és az is rendben van, hogy ez érzelmekkel is párosul. De ami a sértéseket illeti, elért egy határt, ami kiállítást von magával. Sajnálom”írja a Kicker, mivel indokolta döntését a spori.

Svensson elárulta, már bocsánatot kért az érintettektől, és hogy azért borult ki, mert úgy érezte, játékosait könnyebben büntetik sárga lappal, míg a müncheniekkel elnézőbbek hasonló helyzetekben. Az igazsághoz hozzátartozik, a reklamálás idején 2:1 volt a sárgák aránya. „Az asszisztens azt mondta, ezért sárga jár. Piros érkezett. Nem vagyok benne biztos, hogy szükség volt-e erre, de nekem sem kéne ilyesmit mondanom” – tette hozzá.

„Lehet ez másoknak belefér, de nálam nem. Mi sem sértegetjük a játékosokat, megadjuk a tiszteletet. Nem sértegetek senkit, engem se sértegessenek. Nem vagyunk a nemzet szemetesládái” – zárta le a történteket Aytekin, aki nem neheztel az edzőre.

„A sport ilyen, érzelmes. Abban a pillanatban túlzásba vitte. Most már minden rendben” – bölcselkedett, hogy eddig sem akadt gondja Svenssonnal. Abban viszont tévedett, hogy korábbi találkozásaik során ne figyelmeztette volna: 2021 novemberében egy Bundesliga-meccsen már villantott felé sárga lapot.

Az esettel kapcsolatban nemcsak az előremutató, hogy a felek életre szóló sérelmek nélkül léptek túl az egészen, hanem hogy Németországban a játékvezetők nyilatkozhatnak a sajtóban ítéleteikről, azok okáról, és így a hibáik is feldolgozhatóak, tabusítások helyett.

Borítókép: Deniz Aytekin (balról) és Dárdai Pál jelentet, mikor a magyar dző még a Herthát irányította 2018. november 3-án (MTI/EPA/Felipe Trueba)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Továbbra is töretlen a bizalom Nagelsmann felé
A Bayern München elnöke, Herbert Hainer meg van győződve arról, hogy a gyengébb évkezdet után Julian Nagelsmann vezetőedzővel hamarosan újra formába lendül a német labdarúgó-bajnokság címvédője. A listavezető bajor csapat idén még nem nyert mérkőzést a Bundesligában, mindhárom 2023-as fordulóban 1-1-es döntetlent játszott, s így az előnye egy pontra csökkent a második Union Berlinnel szemben.
Külföldi futball