Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Lloris után újabb francia sztár mondta le a válogatottságot

Hivatalos: Lloris után újabb francia sztár mondta le a válogatottságot

m4sport.hu
Helyi sajtóértesülések szerint a világbajnok Raphaël Varane hamarosan visszavonul a francia válogatottól. Ezeket az információkat nem sokkal később a játékos is megerősítette.

 

A Manchester United 29 esztendős sztárja egy sérülés miatt lemaradt a katari világbajnokság nyitányáról, ám Didier Deschamps szövetségi kapitány ezt követően már az összes mérkőzésen számolt a középhátvéddel.

Raphaël Varane évek óta egyik kulcsjátékosa a francia labdarúgó-válogatottnak, többek között világbajnokságot nyert az együttessel, melynek színeiben eddig összesen 93 alkalommal lépett pályára.

A Le Parisien azonban úgy tudja, Varane számára most eljött a búcsú ideje, s visszavonul a válogatottságtól. Mint a portál a saját információira hivatkozva írja, a védő hetek óta fontolgatta döntését, de mindvégig a befejezés felé húzott, ugyanis mind mentálisan, mind fizikailag kezdi érezni a profi labdarúgás hatását, s a jövőben több időt szeretni a családjával is tölteni.

FRISS: a szóban forgó értesülléseket nem sokkal később maga Varane is megerősítette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Raphael Varane (@raphaelvarane) által megosztott bejegyzés

Nem Varane  az első, aki a katari torna után hagyja abba: néhány hete Hugo Lloris, illetve Steve Mandanda jelentette be, hogy nem folytatja a nemzetközi pályafutását, ám a Manchester sztárjának döntése sokkal meglepőbb, hisz még mindig csak 30. életévében jár, ez alapján pedig akár még egy világbajnokság is beleférhetett volna a karrierjébe.

Varane 2013 márciusában debütált a francia válogatottban, 93 találkozón összesen ötször volt eredményes.

Borítókép: EPA/Noushad Thekkayil

További tartalmak