Musorujsag
Élő Eredmények
×

Sajtóhír: Felbonthatja Pogba szerződését a Juventus

Sajtóhír: Felbonthatja Pogba szerződését a Juventus

m4sport.hu
A Juventus fontolgatja, hogy eladja a térdével bajlódó Paul Pogbát, de az sem kizárt, hogy felbontják a szerződését.

Paul Pogba 2022 nyarán, hat évvel azután tért vissza a Juventushoz, hogy a torinói klub világrekordot jelentő 100 millió fontért eladta a Manchester Unitednek, azonban az aktuális idényben egyetlen percet sem játszott térdsérülés miatt.

A múlt hétvégén, a Juventus Monza elleni 2–0-s veresége alkalmával a francia válogatott középpályás már leült a kispadra, de nem lépett pályára. Olyan sajtóhírek röppentek fel Olaszországban, miszerint a Juventus már a szezon végén felbontaná Pogba szerződését, de arra is mutatkozik esély, hogy Amerikába adnák el a játékos, az MLS-be.

Paul Pogba, a Juventus Monza elleni bajnoki mérkőzése előtt. (EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

Pogba 27 meccset hagyott ki a szezonban, a szurkolókat pedig frusztrálja, hogy kimondottan aktív a közösségi médiában. A szurkolók szerint a középpályás csak magára gondol és bele is fáradtak abba, hogy olyan játékosra várjanak, aki úgy tűnik, messze van a visszatéréstől.

A 29 éves játékos korábban nem volt hajlandó megműttetni a térdét, mivel úgy érezte, az rontaná az esélyeit, hogy ott legyen a világbajnokságon. Végül átesett a műtétten és lemaradt a katari tornáról. A Gazzetta dello Sport szerint a klub megelégelte a várakozást, és Pogba minden fizikai problémáját a nyári térdproblémákkal kapcsolatos hibás döntéseknek tulajdonítja.

A Juventus, több mint 31 millió fontot áldozott rá, hogy visszavigyék Pogbát a klubhoz, aki négy évre szóló szerződést írt alá, de a klub eddig, több mint 2,9 millió fontot fizetett neki, annak ellenére, hogy pályára sem lépett.

Az eset ugyanakkor nem egyedi, a Manchester Unitednél is sokat hiányzott az elmúlt szezonokban: Pogba az Old Traffordon töltött hat éve alatt 100 mérkőzést hagyott ki sérülések miatt. Kezdőként legutóbb 2022 áprilisában lépett pályára.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) a múlt hónapban jelentette be, hogy a Juventust 15 pont levonással sújtják pénzügyi szabályszegések és hamis könyvelés miatt a korábbi átigazolási ügyletek kapcsán. A klub emiatt a Serie A tabellájának 13. helyén áll, és Pogba jelen állás szerint nem valószínű, hogy sokat tud segíteni a szezon utolsó hónapjaiban. Ráadásul márciusban tárgyalják, hogy további 20 pontot levonnak a Juventustól, ami azt eredményezné, hogy a tabella utolsó helyére csúszna vissza a csapat.

Borítókép: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak