Musorujsag
Élő Eredmények

A romok alá temethette a 65-szörös ghánai válogatott támadót a törökországi földrengés

A romok alá temethette a 65-szörös ghánai válogatott támadót a törökországi földrengés

m4sport.hu
Nem találják a török élvonalban szereplő Hatayspor ghánai légiósát, Christian Atsut, valamint a klub sportigazgatóját, akik helyi sajtóhírek szerint a romok alatt rekedhettek a hétfő hajnali törökországi földrengés után.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóra Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte – számolt be hétfő reggel a Magyar Távirati Iroda, amely a nap során több komolyabb utórengésről is hírt adott.

A több mint 1000 ember halálát követelő földmozgás során több ezer épület dőlt romba, nagyon sokan rekedhettek a romok alatt, és a török sajtó szerint köztük lehet a 65-szörös ghánai válogatott támadó és Taner Savut sportigazgató is, ugyanis egyikük sem adott magáról azóta életjelet.

A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Süper Lig 14. helyén álló csapat vezetőedzője, a Fenerbahce korábbi kapusa, Volkan Demirel közösségi oldalán zokogva fohászkodott segítségért.

Atsu vasárnap este még pályán volt, sőt, a Hatayspor az ő szabadrúgásgóljával győzte le a Kasimpasa együttesét a két csapat bajnokiján.

Ugyancsak a Hatayspor labdarúgója Varga Kevin, ám a Nemzeti Sport információi szerint a 13-szoros magyar válogatott támadó Magyarországon tartózkodik, miután távozóban van a klubtól.

Christian Atsu a Portónál kezdte profi pályafutását, 2013-ban a Chelsea-hez szerződött, a londoniak kölcsönjátékosaként megfordult többek között a Vitesse-nél, az Evertonnál, a Bournemouth-nál, majd a Newcastle Unitednél. A “szarkáknál” később további négy évet töltött, mielőtt a szaúdi al-Raedhez, onnan pedig tavaly ősszel a Hataysporhoz igazolt.

Borítókép: Twitter

További tartalmak