Musorujsag
Élő Eredmények

Carlos Queiroz lett a katari futballválogatott szövetségi kapitánya

Carlos Queiroz lett a katari futballválogatott szövetségi kapitánya

MTI
Carlos Queirozt nevezték ki a katari labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának.

A 69 esztendős portugál szakember a spanyol Félix Sánchezt váltja a kispadon, aki 2017 júliusától az elmúlt év végéig irányította a közel-keleti ország nemzeti csapatát. A sportág történetének első őszi-téli világbajnokságán a katari válogatott házigazdaként mindhárom meccsét elvesztette: Ecuadortól 2-0-ra, Szenegáltól 3-1-re, majd Hollandiától ugyancsak 2-0-ra kapott ki, így pont nélkül, egy szerzett találattal zárta a csoportkört, ezáltal első vb-szereplését.

Queiroz ugyancsak az óév végén köszönt el az iráni válogatott szövetségi kapitányi posztjától: csapata Angliától 6-2-re, az Egyesült Államoktól 1-0-ra kapott ki, Wales együttesét pedig 2-0-ra győzte le, így csoportharmadikként zárta a vb-t. Korábban irányította már Portugália, az Egyesült Arab Emírségek, Szaúd-Arábia, a Dél-afrikai Köztársaság és Kolumbia válogatottját, a Sporting Lisboa és a Real Madrid csapatát, illetve tevékenykedett az Egyesült Államokban és Japánban is.

Borítókép: ar-Rajján, 2022. november 21. Carlos Queiroz, az iráni válogatott portugál szövetségi kapitánya és az érkező Szejed Hoszein Hosszeini iráni kapus kezet fog, miután Ali Beiranvand kapust sérülés miatt levitték a pályáról a katari labdarúgó-világbajnokság első fordulójában, a B csoportban játszott Anglia-Irán mérkőzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 21-én. MTI/EPA/Neil Hall

További tartalmak