Musorujsag
Élő Eredmények

Ugrai Roland: Ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik Törökországban

Ugrai Roland: Ahogy hallottam, a bajnokságot is felfüggesztik Törökországban

Sportrádió
A török másodosztályú Pendikspor csapatában játszó ötszörös magyar labdarúgó válogatott Ugrai Roland a Sportrádió keresésére elmondta, ő, és családja nem tartózkodott Törökországban a hétfői földrengések során, de csapattársaitól úgy tudja nagy káosz uralkodik az országban, ami kihat a futball világára is.

Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóra Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte – számolt be hétfő reggel a Magyar Távirati Iroda, amely a nap során több komolyabb utórengésről is hírt adott.

A több mint 1000 ember halálát követelő földmozgás során több ezer épület dőlt romba, nagyon sokan rekedhettek a romok alatt, és a török sajtó szerint köztük lehet a Törökországban futballozó Varga Kevin csapattársa, a 65-szörös ghánai válogatott támadó Christian Atsu és Taner Savut sportigazgató is, ugyanis egyikük sem adott magáról azóta életjelet.

A szintén Törökországban játszó Ugrai Rolandot a Sportrádió érte el. A támadó elmondta, ő, és családja nem tartózkodott az ország területén a katasztrófa idején, ám társaitól úgy tudja, nagy a felfordulás, és akár a labdarúgó bajnokságot is felfüggeszthetik.

„Szerencsére minket a családommal nem érint, mert itthon vagyunk Budapesten. Ugyanakkor beszéltem csapattársaimmal, és most elég nagy a káosz Törökországban. Gazientepben és Malatyában volt igazán nagy a pusztítás és a kár. Több labdarúgó, sportigazgató is a romok alatt rekedt, de szerencsére Isztambulban ezt megúszták. Eléggé képlékeny most sok minden Törökországban, ahogy hallottam a bajnokságot is felfüggesztik” – mondta Ugrai a Sportrádiónak.

A történtekkel kapcsolatban a Török Labdarúgó-szövetség közleményben reagált.

„A súlyos földrengésekben rengetegen vesztették életüket és sérültek meg, jelenleg is nagy erőkkel folynak a mentési munkálatok. A labdarúgó-szövetségnél éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a hétfőre és szerdára kiírt első- és másodosztályú bajnoki mérkőzéseket egy későbbi időpontra halasztjuk. Részvétünket fejezzük ki a hazánkat megfojtó földrengésben életüket vesztettek, eltűntek családjainak, hozzátartozóinak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek” – írják.

Borítókép: Ugrai Roland

További tartalmak