Musorujsag
Élő Eredmények

A Real Madrid hosszabbítana Modriccsal, de különleges feltétele van a klubnak - sajtóhír

A Real Madrid hosszabbítana Modriccsal, de különleges feltétele van a klubnak - sajtóhír

m4sport.hu
Hosszabbítanának vele, de csak akkor ha lemondja a válogatottságot. Ő azonban 37 évesen erről hallani sem akar.

Luka Modrić szerződése júniusban lejár a Real Madridnál, és még nem biztos, hogy megújítja. Kétségtelen, hogy mindkét oldalon megvan a vágy az együttműködés folytatására, azonban a sportske.jutarnji.hr információi szerint a klub furcsa feltételt szabott a játékosnak.

A lap szerint a klub ultimátumot adott a horvát játékosnak, csak akkor kötnek vele új szerződést, ha lemondja a válogatottságot, kizárólag a klubra összpontosít. Ancelotti meg volt róla győződve, hogy a 37 esztendős labdarúgó a katari vb-, a megszerzett bronzérem után búcsút int a nemzetei együttesnek.

Azonban Horvátország júniusban a Nemzetek Ligája döntőjében lép pályára, ami új érzelmeket ébresztett Modricban, és láthatóan továbbra is szeretne a csapatban játszani. A lap szerint Modric már megegyezett Dalic edzővel, hogy júniusban pályára lép a négyesdöntőben. A középpályás eddig 162 meccsen lépett pályára és 23 gólt szerzett Horvátország színeiben és korábban úgy fogalmazott, addig játszik a csapatban, amíg a válogatottnak szüksége van rá.

Igazából nem is a Nemzetek Ligája jelent problémát, mert azt a szezon után rendezik, hanem a 2024-es németországi Eb-selejtezői, melyek küzdelmei már márciusban elkezdődnek, a horvátok Wales és Törökország ellen lépnek pályára.

Modric 11 év alatt 463 meccsen lépett pályára a madridiaknál, 21 trófeát nyert a klubbal, köztük öt Bajnokok Ligája címet.

 

 

Borítókép: ar-Rajján, 2022. december 9. Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány (b) és játékosa, Luka Modric, miután Horvátország 4-2-re győzött a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Horvátország-Brazília mérkőzés 1-1-re végződött hosszabbítása utáni büntetőpárbajban az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Friedemann Vogel

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A vb-döntő főszereplői ismét összecsapnak - a FIFA közzétette az Év játékosa- és edzője-díj jelöltjeit
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség csütörtökön bejelentette 14 jelöltjét az Év játékosa- és 5 jelöltjét az Év edzője-díjra. A játékosok névsorában természetesen megtalálható a tavalyi év aranylabdása, Karim Benzema, a világbajnokság gólkirálya, Kylian Mbappé és a torna legjobb játékosa, a világbajnok Lionel Messi is.
Külföldi futball
Csak két vb-döntős az IFFHS 2022-es álomcsapatában
Alapvetően a katari világbajnokságon szereplők közül állította össze a 2022-es álomválogatottat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.
Külföldi futball