Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas meglepetésre a szaúdi al-Hilal nyert a brazil Flamengo ellen a klub-vb elődöntőjében

Hatalmas meglepetésre a szaúdi al-Hilal nyert a brazil Flamengo ellen a klub-vb elődöntőjében

MTI
Az elődöntőbe csak 11-esekkel jutottak be, a fináléban való részvételt viszont már a rendes játékidőben kiharcolták.

Elsőként a szaúdi al-Hilal jutott döntőbe a marokkói labdarúgó klubvilágbajnokságon, amelynek keddi elődöntőjében 3-2-re legyőzte a második félidőben emberhátrányban játszó brazil Flamengo együttesét.

A szaúdiak már a negyedik percben előnybe kerültek a katari vb-n is szerepelt Szalem al-Davszari büntetőből szerzett góljával, de a brazilok a 20. percben egyenlítettek. A félidő hajrájában Gersont kezezés miatt második sárga lappal kiállította a játékvezető, ráadásul a szabálytalanság eredményeként az al-Hilal ismét tizenegyest rúghatott, s al-Davszari ezúttal sem hibázott.

Fordulás után az emberhátrányban játszó Flamengo jól tartotta magát, esélye is volt az újabb egyenlítő gólra, de nem járt sikerrel, al-Davszari pedig a 70. percben nem gólszerzőként, hanem előkészítőként jeleskedett, és a szaúdiak kétgólosra növelték az előnyüket. Bár a hosszabbítás első percében a másodszor eredményes Pedro találatával csökkentette a különbséget a brazil csapat, a hosszabbítást nem sikerült kiharcolnia, s szombaton a bronzéremért játszhat.

Klubvilágbajnokság, elődöntő:
al-Hilal (szaúdi) – Flamengo (brazil) 3-2 (2-1)
szerdán játsszák:
Real Madrid (spanyol) – al-Ahli (egyiptomi), Rabat 20.00
A további program:
szombaton játsszák:
bronzmérkőzés, Rabat 16.30
döntő, Rabat, 20.00
szombaton játszották:
az elődöntőbe jutásért:
al-Ahli (egyiptomi)-Seattle Sounders FC (amerikai) 1-0 (0-0)
al-Hilal (szaúdi)-Wydad Casablanca (marokkói) 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) – tizenegyesekkel: 5-3

Borítókép: epa10453413 Ayrton Lucas (R) of Flamengo in action against Andre Carrillo (L) of Al Hilal during the FIFA Club World Cup semi final match between CR Flamengo and Al Hilal SFC in Tangier, Morocco, 07 February 2023. EPA/Mohamed Messara

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Courtois és Benzema sem megy a klubvilágbajnokságra
A Real Madrid kihirdette 22 fős keretét a marokkói klubvilágbajnokságra, a névsorból az elsőszámú kapus, Thibaut Courtois, az aranylabdás Karim Benzema és a brazil Éder Militao is kimaradt.
Külföldi futball