Musorujsag
Élő Eredmények
×

Le kell zárnia lipcsei időszakát és a belgák szövetségi kapitánya lehet Tedesco

Le kell zárnia lipcsei időszakát és a belgák szövetségi kapitánya lehet Tedesco

MTI
A Belga Labdarúgó Szövetség egy héten belül bemutatná a válogatott új szövetségi kapitányaként Domenico Tedescót, a megállapodást azonban hátráltatja, hogy a szakember még nem zárta le lipcsei időszakát.

A belga szövetségből kiszivárgott információk szerint a 37 éves Tedesco szóban már elfogadta az ajánlatot és elígérkezett új állomáshelyére, a régivel azonban még nem állapodott meg végérvényesen.

A három magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig szeptember elején a gyenge szezonkezdetre hivatkozva menesztette a vezetőedzői posztról Tedescót. Az idő előtt távozott szakember azonban így is jogosult a fizetéséből egymillió euróra, amely összeg prémiumokkal – például a bajnoki cím megszerzése esetén – még nagyobb is lehet.

A belga szövetség abban bízik, hogy Tedesco egy-két napon belül minden tekintetben le tudja zárni életének lipcsei szakaszát, és legkésőbb hét végén már be is tudják őt mutatni, mint a válogatott új szövetségi kapitányát. A nemzeti csapat legközelebb március 24-én Stockholmban lép pályára, ahol Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a svédek vendége lesz.

A belgák előző kapitánya, Roberto Martínez a katari világbajnokságot követően távozott, egy hónappal ezelőtt pedig átvette a portugál válogatott irányítását. Martínez 2016-tól vezette a belga nemzeti csapatot, amellyel 2018-ban világbajnoki bronzérmes lett és sokáig vezette a világranglistát, a november-decemberi vb-n azonban a csoportkörben kiesett.

Tedesco 2017-től edzősködik, a német Erzgebirge Aue és Schalke 04 után a Szpartak Moszkva kispadján ült, mielőtt 2021 decemberében a lipcseiekhez került volna. Utóbbi állomáshelyén tavaly megnyerte ugyan a Német Kupát, de végül egy évet sem töltött el Lipcsében.

Borítókép: Domenico Tedesco EPA/Filip Singer

További tartalmak