Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ronaldinho fiát szerződteti a Barcelona

Ronaldinho fiát szerződteti a Barcelona

m4sport.hu
Még csak az utánpótlásban számítanának a középcsatárként és támadó középpályásként is bevethető fiatalra.

A Barcelonához szerződik João Mendes de Assis, erről édesapja, a klub korábbi legendája, Ronaldinho számolt be. A spanyol útlevéllel is rendelkező 17 esztendős játékos Brazíliában a Cruzeiro csapatában játszott, mielőtt felbontotta szerződését.

Az AS beszámolója szerint januárban próbajátékon vett részt át a Barcelona U19-es csapatánál, ahol édesapja szerint meggyőzte a klub szakembereit. A ballábas játékost leginkább középcsatárként szerepelt eddigi pályafutása során, de támadó középpályásként is játszott korábban.

Mendes megpróbál majd édesapja nyomdokaiba lépni, aki 2003 és 2008 között öt évet töltött a Barcelonánál, ezalatt két bajnoki és egy Bajnokok Ligája-címet nyert és megnyerte a 2005-ös Aranylabdát. A brazil klasszis 145 bajnoki mérkőzésen 70 gólt szerzett és 38 gólpasszt adott a Barcelona színeiben. Európában játszott még a Paris Saint-Germain és az AC Milan csapatában is, 2002-ben pedig Brazíliával világbajnoki címet szerzett.

A 42 éves játékos 2017 óta a klub nagyköveteként tevékenykedik, John Laporta elnök a napokban adta át neki a Barcelona Legenda díjat.

nagykövetként dolgozik a klubnál.

Borítókép: Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho korábbi világbajnok brazil labdarúgó, a sportág nagykövete bemutató mérkőzésen játszik a European Teqball Tour budapesti állomásán a Riz Levente Sportközpontban 2022. október 2-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Nálunk gyerekként az első ajándék egy labda, egy klub meze vagy egy focicipő – meséli Ronaldinho fivére
A brazil focilegenda, Ronaldinho a hétvégén a European Teqball Tour elnevezésű verseny díszvendége volt, nem mellesleg a magyar fejlesztésű sportág nagyköveteként is ott volt a helye a tornán. A brazil klasszis vasárnap gálamérkőzést is játszott - az asztal másik oldalán Lisztes Krisztián mutatta meg, mire képes a labdával - a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. Sokak számára talán a mai napig ő testesíti meg a labdarúgás legmagasabb szintjét. A 42 éves labdazsonglőrt testvére, Roberto de Assis Moreira is elkísérte Budapestre, aki készségesen állt rendelkezésünkre egy interjúra.
Labdarúgás