Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám után a vezetőedzővel is szerződést bontott a Basel

Szalai Ádám után a vezetőedzővel is szerződést bontott a Basel

m4sport.hu
A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Basel azonnali hatállyal szerződést bontott Alex Frei vezetőedzővel.

A klub közleménye a gyenge eredményekkel indokolta a 43 éves tréner menesztését: a Basel 19 forduló után mindössze öt győzelemmel, valamint hét-hét döntetlennel és vereséggel áll, mindössze három ponttal előzi meg a sereghajtót, a vezetőség pedig a jelenlegi szakmai stábbal látja biztosítottnak, hogy sikerül elmozdulni a holtpontról.

„Az FCB-re és a klub fejlődésére kell gondolnunk, ezért nem kerülhettük el, hogy lépéseket tegyünk és új lendületet adjunk a csapatnak”– nyilatkozta Heiko Vogel sportigazgató, aki az új vezetőedző megtalálásáig ideiglenesen irányítja a csapat felkészülését.

Az FC Basel január végén jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Szalai Ádámmal, aki tavaly februárban a Mainztól érkezett az együtteshez, amelyben 24 meccsen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott. A szakítás előzménye, hogy október közepén a klubnál megtiltották Szalai Ádámnak, hogy részt vegyen a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes gárda edzésein, aztán viszont a bázeli polgári bíróság november közepén úgy döntött, hogy a támadó a továbbiakban is edzhet a csapattal.

A válogatottól visszavonult futballista most felbontott svájci szerződése a nyáron járt volna le a Baselnél, amely februárban a Konferencia-ligában a Trabzonsporral találkozik a 16 közé kerülésért. Korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy Szalai Ádám edzőként dolgozhat a svájci klubnál.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel 1893/Twitter)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám edző lehet a Baselnél – sajtóhír
Svájci sajtóértesülés szerint közelednek az álláspontok Szalai Ádám és az FC Basel között, az esetleges megegyezés egyik kimenetele az lehet, hogy a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya edzőként folytatja a svájci futballklubnál.
Légiósok
Verekedésbe keveredett Szalai Ádám
Szalai állítása szerint csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak – a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya úgy ítélte meg, öccsét meg akarják verni, ezt követően lépett közbe. A rendőrség nyomoz az ügyben.
Magyar válogatott
Szalai Ádám kikerült a Basel keretéből, az U21-esekkel készül tovább
Decemberben a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/12/16/szalai-adam-nem-jatszik-tobbet-a-baselben/" target="_blank" rel="noopener">FC Basel elnöke úgy fogalmazott, véleménye szerint Szalai Ádám többet nem lép pályára a klub első csapatában</a>, és akkor azt sem zárta ki, hogy januárban szerződést bontanak majd a magyar támadóval. Erre pedig minden esély megvan, ugyanis a 36 esztendős csatár nincs ott a bázeliek keretében, négy másik társával együtt az U21-es kerettel készül a továbbiakban – <a href="https://www.bazonline.ch/alex-frei-verzichtet-auf-ein-quintett-997955945168?idp=OneLog&amp;new_user=yes&amp;fbclid=IwAR2phzIkLPO3PhNgUpIY99ALxoVA2GSqcB2ZconJ7KHBSVxPHIV_QujRLNI" target="_blank" rel="noopener">írja a Basler Zeitung.</a>
Külföldi futball