Musorujsag
Élő Eredmények

A klub korábbi játékosa szerint „egy vicc”, hogy a PSG hosszabbítani akar Messivel

A klub korábbi játékosa szerint „egy vicc”, hogy a PSG hosszabbítani akar Messivel

m4sport.hu
Jérome Rothen, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain egykori játékosa úgy véli, vicc, hogy a párizsi alakulat szerződést hosszabbítana Lionel Messivel.

 

A korábbi 13-szoros francia válogatott középpályás a jelek szerint nincs túl jó véleménnyel az argentin klasszisról, aki szerint egyáltalán nem boldog a PSG-nél, emellett nem is igazán keresi a rajongókkal a kapcsolat lehetőségét.

„Messivel hosszabbítani? Ez egy vicc. Őt, Neymart és Kylian Mbappét egyszerre a csapatodban tudni nagyon bonyolult, ráadásul Messinek kirívóan magas a fizetése is. Úgy látom, a PSG a pénzügyi fair play csapdájába esik, mivel robbanásszerűen megnőttek a játékosbérek. Messi fizetésének kiesésével hatalmas lehetőség nyílna meg a klub számára, aminek köszönhetően a vezetőségnek esélye lenne tovább erősíteni a csapatot. Mindezek tudatában egyáltalán nem jó ötlet Messivel hosszabbítani” – idézi Jérome Rothen-t az A Bola.

A 44 esztendős, 2013-ban visszavonult exjátékos Messi szempontjából sem tartja tó ötletnek a közös folytatást.

„Azok alapján, amit tükröz a viselkedése, azt sem értem, Messi miért is akarna hosszabbítani. Egyáltalán nem tesz azért erőfeszítéseket, hogy a PSG vele előrébb jusson és jobbá váljon. A meccsek végén sosem megy ki a szurkolókhoz, csak lehajtott fejjel besétál az öltözőbe. Még akkor sem közelíti meg a drukkereket, ha gólt szerez és ünnepel, mint ahogy akkor sem, ha a nevét skandálják – nem mutat semmiféle gesztust a szurkolók felé, nem köszöni meg a támogatásukat. Nem akar ebbe a projektbe igazán befektetni. Emiatt sem tartom jó ötletnek ezt a hosszabbítást.”

Rothen szavai ellenére egy biztos: Lionel Messi fantasztikusan teljesít eddig a szezonban, 24 tétmérkőzésen 15 gólja van, s kiosztott 14 gólpasszt is. A 35 esztendős támadó jelenlegi szerződése egyébként 2023 nyarán jár le, a megállapodás azonban tartalmaz egy egyéves hosszabbítási opciót is.

 

Borítókép: eEPA/YOAN VALAT

További tartalmak