Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: megvan az új szövetségi kapitány, a Leipziggel kupagyőztes edző a belga válogatott kispadján

Hivatalos: megvan az új szövetségi kapitány, a Leipziggel kupagyőztes edző a belga válogatott kispadján

m4sport.hu
A Belga Királyi Labdarúgó Szövetség (RBFA) bejelentette, hogy kinevezte a válogatott új szövetségi kapitányát Domenico Tedesco személyében, szerződése a 2024-es Európa-bajnokság végéig szóla.

Olasz szakembert talált a labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi posztjára a belga szövetség, Domenico Tedesco lesz Roberto Martínez utódja. A 37 éves edző korábban a Schalke 04, a Spartak Moskva és az RB Leipziget irányította, utóbbival a Német Kupát nyert.

„Modern edzőként tartják számon, aki nemzetközi élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik, és szeret támadó futballt játszani, nagy nyomást gyakorolva ellenfélre” – olvasható a belga szövetség közleményében.

Tedesco feladata lesz kivezetni Belgiumot a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, az első selejtezőmérkőzést március 24-én Stockholmban, Svédország ellen játszák.

„Már az első találkozás után úgy éreztem, hogy ez a lehetőség megfelelő lehet a számomra, azonnal egy hullámhosszon voltunk. Nagyon motivált vagyok, és alig várom, hogy elkezdhessem. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek Belgium új szövetségi kapitánya!” – mondta Tedesco.

Tedescót 2022. szeptemberében menesztette az RB Leipzig Tedescót, miután a bajnokságban gyengén szerepelt az együttes, és a Bajnokok Ligája első fordulójában 4-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Sahtar Donyecktől. A szövetségi kapitány szerződése a 2024-es Európa-bajnokság végéig szól a belga válogatott élén.

Borítókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

További tartalmak