Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Egyik játékosa és a sportigazgató is eltűnt a földrengésben, visszalép a török bajnokságtól a Hatayspor

Egyik játékosa és a sportigazgató is eltűnt a földrengésben, visszalép a török bajnokságtól a Hatayspor

MTI
Nem folytatja a szereplést a török labdarúgó-bajnokságban a Hatayspor együttese az országot a héten megrázó földrengés után – közölte csütörtökön Ali Koc, a török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke.

A csapat ghánai válogatott szélsője, Christian Atsu – a korábbi hírekkel ellentétben – egyelőre az eltűntek listáján szerepel, az Anadolu helyi hírügynökség beszámolója szerint pedig a sportigazgató Taner Savut hollétéről sincsenek információk.

„A Hatayspor levélben tájékoztatott minket arról, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében, és ha a Gaziantep együttese is így dönt, akkor 17 csapattal folytatjuk a szezont” – jelentette be Koc a Mehmet Buyukeksivel, a török futballszövetség (TFF) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Gaziantep tartomány a földrengés epicentrumának közelében található, így ott komoly károkat okozott a természeti katasztrófa.

A Gaziantep a 10., a Hatayspor pedig a 14. helyen áll a török bajnokságban, amely egyelőre szünetel, s várhatóan március elejétől folytatódik.

A Törökországot és Szíriát hétfőn megrázó, 7,8-as erősségű földrengés és az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.

Borítókép: Twitter

További tartalmak