Musorujsag
Élő Eredmények

Nem apján akart felkapaszkodni, még személyazonosságát is titkolta Ronaldinho fia

Nem apján akart felkapaszkodni, még személyazonosságát is titkolta Ronaldinho fia

m4sport.hu
Ronaldinho fia, Joao Mendes de Assis Moreira apja nyomdokaiba léphet, miután szerződést kötött az FC Barcelonával, de a fiú rögös utat járt be, korábban még személyazonosságát is elrejtette.

A 17 éves Mendes januárban járt próbajátékon a Barcelona U19-es csapatánál, ahol meggyőzte a klub szakembereit. A ballábas tehetségnek azonban nem volt kikövezett útja Spanyolországba, még 2018-ban, amikor a brazil Cruzeirónál szerepelt próbajátékon megpróbálta elrejteni személyazonosságát, mert nem akarta, hogy apja státusza befolyásolja a klub végső döntését.

A próbajátékon óriási benyomást tett, valósággal elbűvölte az edzőket, akik végül szerződtették, majd a Cruzeirónál töltött évek következett a barcelonai próbajáték.

A fiatal csatár kezdetben nehezen boldogult a La Masián, még Joan Laportának, a Barcelona elnökének is közbe kellett avatkoznia. Azt kérte a klub edzőitől, hosszabbítsák meg a próbajátékát, hogy több ideje legyen a beilleszkedésre. Ez úgy tűnik bölcs döntésnek bizonyult. A bizonytalan kezdés után Mendes az utóbbi időszakban felvirágzott, ami egy szerződést eredményezett apja korábbi klubjánál.

„Igen, szerződést kapott. Soha nem hagyom el a klubot. A Barcelona az életem része. Bárhová is megyek, a Barcelonát mindig magammal viszem. A fiam érkezésével pedig jobban jelen leszek, mint valaha” – mondta Ronaldinho a Marcának.

Ronaldinho 2006-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját a Barcelonával, most pedig úgy tűnik, fia is hasonló babérokra törhet.

Borítókép: Fotó: João Mendes de Assis Moreira/IG

További tartalmak