Musorujsag
Élő Eredmények

Ancelotti a brazil válogatott élén? A szövetség és az edző is cáfol

Ancelotti a brazil válogatott élén? A szövetség és az edző is cáfol

m4sport.hu
A Brazil Labdarúgó Szövetség és Carlo Ancelotti is határozottan cáfolta azt a pénteki sajtóhírt, amely szerint a Real Madrid olasz vezetőedzője veszi át a brazil válogatott irányítását.

A brazil ESPN pénteken közölte, hogy Ancelotti lesz a katari világbajnokság után távozott Tite utódja a Selecao kispadján.

A brazil szövetség közleményben reagált a sajtóhírre. „Nem igaz az a február 10-én, pénteken megjelent hír, amely szerint a Real Madrid edzője, az olasz Carlo Ancelotti lesz a brazil válogatott új edzője. Ednaldo Rodrigues elnök fenntartja a szerdán, a Brazil Kupa mérkőzéseinek sorsolása után tett kijelentéseit. Az elnök kizárja a spekulációkat, azt mondta, hogy az ügyet átlátható módon kezelik, és a kiválasztott edzőt a megfelelő időben fogják bejelenteni” – olvasható a CFB hivatalos honlapján.

A brazilokkal történt megállapodásról szóló értesülést Carlo Ancelotti is cáfolta. „Brazil válogatott? Nem tudok erről semmit, azt sem tudom, hogy mit írtak Brazíliában. A Real Madrid edzője vagyok, a szerződésem 2024 júniusáig szól” – válaszolta az olasz tréner a témát firtató kérdésre a klubvilágbajnokság szombati döntőjét megelőző marokkói sajtótájékoztatón.

A Marca mindeközben arról ír, hogy Luis Enrique lehet a befutó a brazil válogatott élére. Az 52 éves tréner a nyolcaddöntős búcsú után távozott a spanyol válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, majd közölte, készen áll új edzői feladatot vállalni, de elsősorban klubszinten folytatná a karrierjét. Korábban Zinedine Zidane-t is hírbe hozták a Selecaóval, aminek külön érdkessége, hogy Zidane karrierje egyik legemlékezetesebb meccsét éppen a brazilok ellen játszotta, az 1998-as franciaországi világbajnokságon az ő duplájának is köszönhetően nyertek a házigazdák 3-0-ra a fináléban.

A brazil válogatott történetében legutóbb 1965-ben töltött be külföldi szakember a szövetségi kapitányi posztot, akkor az argentin Filpo Nuńez vezette a csapatot.

Borítókép: Carlo Ancelotti (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

További tartalmak