Musorujsag
Élő Eredmények

Az Atlético védőjének dicstelen havi mérlege: 5 meccs, 3 piros lap

Az Atlético védőjének dicstelen havi mérlege: 5 meccs, 3 piros lap

m4sport.hu
Vasárnap a La Ligában az Atlético de Madrid izzadtságos, 1-0-ás győzelmet aratott a Celta Vido otthonában úgy, hogy a fővárosiak a 70. percben, döntetlen állásnál megfogyatkoztak, miután védőjük, Stefan Savic egy lerántásért azonnali piros lapot kapott. Egy hátvéddel olykor megtörténhet ez, az viszont már ritkább, hogy lap bő hónapon belül háromszor menjen idő előtt zuhanyozni. A 32 éves montenegrói játékossal megtörtént ez a kellemetlenség.

A 2023-as év első mérkőzését Savic kénytelen volt kihagyni sérülés miatt, az Oviedo elleni, egyébként megnyert (2-0) Király Kupa-meccset.

A Barcelona elleni rangadóra viszont már felépült, így ott is volt a Matracosok kezdőjében. A katalán 1-0-ás győzelmével véget ért összecsapást szinte végigjátszotta, de a ráadásban, a 92. percben egy kisebb csetepatéba keveredett Ferran Torres-szel, amiért mindkettőjüknek felmutatta a piros cédulát a játékvezető, Munuera Monteo.

A liga fegyelmi bizottságának büntetése értelmében ki kellett hagynia az Almería (1-1) és a Valladolid (3-0) elleni bajnokit.

Közben egy kupameccsen azért játszhatott, amit hibátlanul és lap nélkül lehozott.

A következő mérkőzését is a Király Kupában játszhatta, a városi rivális Real ellen a negyeddöntőben. A rendes játékidőben 1-1 lett az eredmény, így következhetett a hosszabbítás, amelyen Savic nem bírt magával. A 96. percben sárgát mutatott fel neki César Soto Grado, három perccel később újra villant a lapja, immáron egy piros kíséretében.

A megfogyatkozott ellenfelet így már könnyedén elintézte az Ancelotti-legénység, Benzena és Vinícius Júnior is betalált, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Az Osasuna elleni La Liga-mérkőzést (1-0-ás győzelem) január végén ki kellett hagynia sérülés miatt, de a csapat első februári bajnokiján újra pályán lehetett a Getafe ellen. Az 1-1-re végződött meccset végigjátszotta.

Vasárnap a Barcelona és a Real Madrid után a Celta ellen is begyűjtött a pirosat, a 70. percben, 0-0-ás állásnál. Szerencséjére végül sikerült társainak megnyerni az összecsapást, a nemrég igazolt Depay találatával.

Borítókép: Karim Benzema (J) és Stefan Savic (Fotó: EPA/Juanjo Martin)

További tartalmak