Musorujsag
Élő Eredmények

Callum Styles nem akar visszatérni a Barnsley-ba, csapatot váltana

Callum Styles nem akar visszatérni a Barnsley-ba, csapatot váltana

m4sport.hu
Kölcsönszerződése lejártával nem szeretne visszatérni a Barnsley-ba Callum Styles, aki jelenleg az angol másodosztályú Millwallnál szerepel, pontosabban sérüléséből lábadozik.

A 22 éves középpályás három hete sérült meg Millwall egyik edzésén, a tervek szerint áprilisban térhet vissza a pályára.

„Most a felépülés azon szakaszában vagyok, amikor a testemnek gyógyulnia kell. Ilyenkor nem sok mindent csinálhatok, előírták az orvosok, hogy hogyan terhelhetem a lábamat, különösképp a sérült combomat – mondta az M1-nek Styles. – Néhány héten belül újabb vizsgálatok jönnek, akkor derül majd ki, hogy milyen ütemben gyógyulok. Ha minden rendben lesz, akkor elkezdhetem az alacsony intenzitású edzéseket. Ha pedig visszanyertem az erőnlétemet, akkor irány a pálya, és csak idő kérdése, hogy csatlakozzak a csapathoz. Az orvosok szerint négy hét múlva akár már labdás edzéseket is végezhetek, szóval ez április 15. körül valószínű, de megpróbálok ebből még egy hetet lenyesni, és már a húsvét hétvégén pályára lépni, mert bár még csak három hetet hagytam ki, máris rettentően hiányzik a játék.”

A futballistát 2018-ban szerződtette a Barnsley, 2022 nyaráig szolgálta a csapatot, amely az előző szezon végén kiesett az angol másodosztályból. A középpályást ekkor több klubbal, a többi között a Ferencvárossal is hírbe hozták, de végül országon belül, a szintén másodosztályú Millwallhoz került kölcsönbe. Elárulta, nem szeretne visszatérni a Barnsley-hoz.

„Az a célom, hogy klubot váltsak. Azt gondolom, hogy a magam részéről mindent megtettem a Barnsleyért. Az ember tudja, hogy mikor érkezett el az a pont, amikor váltania kell, én pedig váltani szeretnék – jelentette ki. – A Milwallnál tiszta lappal kezdhettem, és ezt nagyon élveztem. De ez csak egy kölcsönszerződés, ami jól jött azok után, ami a nyári átigazolási szezonban történt, de a sorsodat néha nem feltétlenül te irányítod, ezt el kell fogadnod, és megbecsülni azt a lehetőséget, amit eléd sodor az élet. Nekem ez a kölcsönszerződés volt, ami csak ideiglenes, én pedig végleg szeretnék elszerződni valahova, legyen az a Milwall vagy más csapat. Jelenleg nehéz megmondani, hogyan tovább. Nyilván ingyen nem hagyhatom ott a Barnselyt, valakinek ki kell vásárolnia a szerződésemből. A Milwallnál szerintem elégedettek a teljesítményemmel, persze a sérülés nem jött jól. Igazából az a kérdés, hogy melyik bajnokságból melyik csapat szeretne értem fizetni. Remélem, hogy lesz ilyen klub, és még az is lehet, hogy maradok Milwallban, ki tudja?”

A tízszeres magyar válogatott játékos ebben a szezonban a nemzeti csapat mind a nyolc mérkőzésén pályára lépett, és ha rajta múlna, már márciusban visszatérne. „Tartom a kapcsolatot Marco Rossival, beszámoltam neki a sérülésemről, szeretné, hogy rendben felépüljek. Tudja, hogy a sérülés része a futballnak. Egy olyan dolog, amit el kell fogadnunk, majd dolgoznunk kell azért, hogy minél hamarabb visszatérjünk belőle. Nem zárom ki, hogy ott legyek a pályán márciusban a válogatottban, de valószínűleg még nem leszek olyan állapotban, és az lenne a logikus, hogy ne is erőltessem a túl korai visszatérést. De nem mondom száz százalékra, hogy nem leszek elérhető a csapat számára, mert történtek már csodák, mindenesetre valószínű, hogy Észtország és Bulgária ellen nem játszhatok. Júniusban azonban már biztosan jól leszek, és készen állok majd a Montenegró és Litvánia elleni meccsekre” – mondta.

A keddi Bajnokok Ligája-meccseket ugyanakkor valószínűleg nem fogja nézni, de PSG-győzelmet vár a Bayern München ellen. „Nem hiszem, hogy kedden bármilyen meccset is néznék, hiszen Valentin-nap lesz, a barátnőm nem biztos, hogy örülne neki, ha futball menne a tévében, de majd talán megnézem az összefoglalókat. Egyébként szerintem a PSG legyőzi a Bayernt, Messi, Neymar és Mbappé együtt más szintet képviselnek.”

A 21 órakor kezdődő Paris Saint-Germain – Bayern München BL-nyolcaddöntőt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Borítókép: Styles Callum (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak