Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ügynöke megerősítette: kilenc nappal a törökországi földrengések után sem találják a 65-szörös ghánai válogatott labdarúgót

Ügynöke megerősítette: kilenc nappal a törökországi földrengések után sem találják a 65-szörös ghánai válogatott labdarúgót

m4sport.hu
Nana Sechere, a törökországi földrengésekben eltűnt ghánai válogatott labdarúgó, Christian Atsu ügynöke elárulta, kilenc nappal a katasztrófa után sem találták meg a támadót.

 

Mint ismert, több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóra Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7.8-as erősséget is elérte – számolt be hétfő reggel a Magyar Távirati Iroda, amely a nap során több komolyabb utórengésről is hírt adott. A jelentések szerint az utórengések halálos áldozatainak száma a legutóbbi hírek szerint 19 ezer fölé emelkedett. A helyi hatóságok Törökországban már közel 63 ezer, Szíriában pedig 5 ezernél is több sérültről számoltak be.

A török labdarúgó-bajnokságban a Hatayspor a rengések után arról számolt be, miszerint a klub 65-szörös ghánai válogatott támadója, Christian Atsu, valamint a sportigazgató Taner Savut is az eltűntek listáján szerepel – Atsuval kapcsolatban hétfő este már olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a játékost élve megtalálták a romok alatt, s légzési nehézségekkel, illetve lábsérüléssel szállították kórházba.

Mint azóta kiderült, ezek az információk azonban nem voltak teljesen helytállóak: Atsu menedzsmentje néhány napj arról adott játékoztatást, hogy azóta sem tudta felvenni a kapcsolatot a játékossal, eképp nem lehet megmondani, Atsu valóban kórházba került-e.

Nana Sechere kedden újabb információkat osztott meg a keresésről, amiből kiderül: immár kilenc napja, hogy eltűnt, s továbbra sem találják Atsut.

„Már kilenc napja, hogy földrengések rázták meg a régiót, de még most sem találjuk Christiant – idézi az ügynököt a Sky Sports News. – Atsu családjával itt vagyok a helyszínen, elképzelni sem tudják, miket tapasztalunk itt, megszakad a szívünk minden érintettért. Megtaláltuk a pontos helyét Atsu szobájának, a romok között ráleltünk két pár cipőjére is. Tegnap megerősítést kaptunk, miszerint a hőjelek szerint akár öten is életben lehetnek a romok alatt, de sajnos még mindig nem leltünk rá Christianra.”

Sachere hozzátette, több erőforrásra lenne szükségük a kutatáshoz, s például a játékos klubja, a Hatayspor sem segédkezik a keresésben.

„Sajnálatos, hogy nincsenek itt velünk, mert a befolyásuk és a helyismeretük roppant hasznos lenne számunkra.”

 

Borítókép: Christian Atsu rokona a romok között (Fotó: Getty Images)

További tartalmak