Musorujsag
Élő Eredmények

Azonnali hatállyal bejelentette visszavonulását a világbajnok labdarúgó

Azonnali hatállyal bejelentette visszavonulását a világbajnok labdarúgó

M4 Sport
Fernando Llorente csütörtökön bejelentette visszavonulását. A 37 esztendős labdarúgó spanyol Movistar Plus televíziós csatornán hozta nyilvánosságra döntését, mellyel 18 éven át tartó felnőtt karrierjét zárta le, miután a legutóbbi idény vége óta nem volt csapata, júniusban lépett pályára utoljára, így az Eibarban zárta le pályafutását.

Llorente a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Athletic Bilbao színeiben lett ismert futballista, két Spanyol Kupa-döntőt és egy Európa-liga-döntőt is játszott a baszk együttessel. 2005-től 2013-ig erősítette a Bilbaót, melyben több mint 200 meccsen lépett pályára. Ezt követően a Juventus szerződtette őt, az Öreg Hölgynél három bajnoki címet nyert és a BL-fináléját is megnyerte. A torinói kaland után 2015-ben visszatért Spanyolországba, a Sevillával két elveszített nemzetközi kupadöntő után megnyerte az El-t, majd a Premier League-ben is kipróbálta magát.

A 2016/17-es idényben a Swansea-ban, majd 2017-től 2019-ig a Tottenhamben futballozott – utóbbival utolsó szezonjában ismét eljutott a Bajnokok Ligája fináléjába, ráadásul a Spurs akkori BL-menetelésében kulcsszerepe volt, ugyanis a Manchester City elleni negyeddöntő visszavágóján az ő góljával biztosította be a legjobb négy közé jutást a londoni gárda.

Ezután újfent Olaszország felé vette az irányt, ahol a Napolival Olasz Kupát nyert, majd az Udineseben is megfordult és végül az Eibarben zárta le pályafutását. A spanyol válogatottban 24 alkalommal szerepelt, összesen 7 gólt szerzett és tagja volt a 2010-ben világbajnok és 2012-ben Európa-bajnok csapatnak is.

Borítókép: epa06350748 Tottenham's Fernando Llorente reacts during the English Premier League soccer match Tottenham vs West Brom at Wembley Stadium in London, Britain, 25 November 2017. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

További tartalmak