Musorujsag
Élő Eredmények

Lemondta a válogatottságot a horvátokkal két vb-n két érmet nyerő védő

Lemondta a válogatottságot a horvátokkal két vb-n két érmet nyerő védő

m4sport.hu
Dejan Lovren 78 mérkőzésen öt gólt szerzett a válogatottban, két világbajnokságon vett részt, az oroszországi vb-n ezüstöt, Katarban bronzot nyert.

A katari labdarúgó-világbajnokságon bronzéremig jutó horvát válogatott védője Dejan Lovren az Instagram-profilján közzétett érzelmes levéllel búcsúzott a nemzeti együttestől. A jelenleg a Lyonban szereplő játékos döntéséről tájékoztatta Zlatko Dalić szövetségi kapitányt és a Horvát Labdarúgó Szövetség elnökét, Marijan Kusticot.

Lovren 78 mérkőzésen szerepelt a nemzeti együttesben, ezeken öt gólt szerzett. A katari bronz mellé a négy évvel korábbi vb-ről egy ezüstéremmel térhetett haza.

Bejegyzésében leírta, hosszas gondolkodás után döntött a búcsú mellett, és a továbbiakban is első számú szurkolója lesz az együttesnek. “Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy nagy versenyeken fogok játszani, abban a legszebb mezben, ami olyan, mint egy sakktábla. Kilenc éves koromban viseltem először piros-fehér négyzeteket, és soha nem felejtem el azt a különleges érzést – mintha Superman köpenyt viselnék. Erőteljesnek, magabiztosnak, rettenthetetlennek éreztem magam, akárcsak hősöm, Superman” – írta.

Végigjárta az összes utánpótlás-együttest, de mindig is a piramis csúcsára, az A-válogatottba vágyott. Sokszor nem volt türelme magához, többet várt, ezért az is megfordult a fejében, hogy lemondja a válogatottbeli szereplést.

Azt mondom minden fiatal labdarúgónak, hogy a horvát válogatottra másként kell tekinteni, mint bármi másra – tekints rájuk, mint a szuperhősödre. Számomra ennek a történetnek a legszebb oldala mindaz, amit az elmúlt öt évben elértünk. Őszintén szólva számomra még mindig olyan, mint egy nagy álom. Annyi érzelem járt át rajtam, főleg 2018-ban és 2022-ben, hogy nehéz leírni. Az ilyen pillanatokért éltem, és a legnagyobb büszkeséggel éltem át ezeket. Soha nem felejtem el, örökké a szívemben hordozom őket“.

Külön megköszönte valamennyi szövetségi kapitánynak aki számolt vele, és valamennyi csapattársának, akikkel együtt játszhatott a válogatottban. “Néhányatokkal több mint 10 éve együtt játszom. Testvéreimként éllek meg benneteket, ott voltatok mellettem, amikor nagyon nehéz időszakom volt. Nagyon szépen köszönöm“.

 

Borítókép: Bécs, 2022. szeptember 26. A horvát Dejan Lovren ünnepli gólját a labdarúgó Nemzetek Ligája hatodik fordulójában, az A divízió 1. csoportjában játszott Ausztria - Horvátország mérkőzésen Bécsben 2022. szeptember 25-én. Horvátország 3-1-re győzött. MTI/EPA/Christian Bruna

További tartalmak