Musorujsag
Élő Eredmények

Perre megy a Herthával a korábban Dárdai Pált is ellehetetlenítő sportigazgató

Perre megy a Herthával a korábban Dárdai Pált is ellehetetlenítő sportigazgató

m4sport.hu
Szerződése alatt is két kézzel szórta a pénzt, de a pereskedéssel még nehezebb helyzetbe hozhatja a klubot, melynél mindössze másfél évet volt.

A Hertha labdarúgócsapata január végén döntött úgy, hogy meneszti a sportigazgató Fredi Bobicot és azonnali hatállyal megvált a szakembertől. Az 51 esztendős sportvezető mindössze másfél évig töltötte be a pozíciót, ezalatt többek között lemondott a vezetőedző Dárdai Pál, aki később a szerződését is felbontotta a klubbal, majd az utódjának kinevezett Tayfun Korkuttól is megváltak három hónap után.

A Berliner-Kurier beszámolója alapján Bobic számos új embert vet fel (a Hertha alkalmazottainak száma 283-ról 349-re emelkedett), aminek hatására a klub költségei megsokszorozódtak. Jó példa a pénzszórásra, hogy a Korkutot váltó Felix Magath másfél millió euró bónuszt kapott csak azért, mert a csapatot bent tartotta az első osztályban.

Bobic viszont jelezte, nem nyugszik bele a döntésbe és bíróságra viszi az ügyet. A bíróság szóvivője dr. Andrea Baer megerősítette a hírt: “A munkaügyi bíróság pert indított Bobic úr tisztességtelen elbocsátása és rendkívüli felmondása miatt”. Szerződése 2024 nyaráig szólt, és annak lejártáig  mintegy négymillió euró jár neki. 

A Berliner Kurier szerint ha Bobic átigazolási díját, költségeit és végkielégítését összeadják, kevesebb mint két év alatt 17 millió euró körüli összegbe fájt a Herthának a korábbi válogatott játékos szerződtetése. Ráadásul mivel a munkaügyi bíróság előtti tárgyalások alapvetően nyilvánosak, fennáll a veszélye, hogy az egész átmegy sárdobálásba, melynek során másokra nem tartozó belső ügyek is felszínre kerülhetnek.

Borítókép: 21 January 2023, North Rhine-Westphalia, Bochum: Soccer: Bundesliga, VfL Bochum - Hertha BSC Berlin, Matchday 16, Vonovia Ruhrstadion: Berlin's CEO Fredi Bobic enters the stadium. Photo: David Inderlied/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by David Inderlied/picture alliance via Getty Images)

További tartalmak