Musorujsag
Élő Eredmények

Megsértette az FA fogadási szabályait, akár hat hónapra is eltilthatják a Premier League gólzsákját

Megsértette az FA fogadási szabályait, akár hat hónapra is eltilthatják a Premier League gólzsákját

m4sport.hu
Brit sajtóértesülések szerint hat hónapra is eltilthatják a labdaúgástól Ivan Toneyt, a Premier League-ben szereplő Brentford angol támadóját.

 

A Sky Sports szerdai értesülései szerint a 26 esztendős Ivan Toney állítólag több mint 260 pontban megsértette az FA fogadási szabályzatát, miután 2017 februárja és 2021 januárja között fogadott különböző mérkőzésekre – ez utóbbi tiltott a szigetországban tevékenykedő edzők és játékosok számára, de még a klubszemélyzetnek, valamint az igazgatóknek sem engedélyezett.

A brit média úgy tudja, Toney eleinte ártatlannak vallotta magát, most viszont egyes pontok kapcsán elismerte, igazak az állítások, néhány esetben valóban megsértette a szóban forgó szabályokat.

A Sky Sports szerint az FA hamarosan kitűzi Toney meghallgatásának időpontját, ezt követően pedig egy Független Szabályozó Bizottság hozza meg a végső döntést a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján. A portál szerint az azonban valószínű, hogy legalább hat hónapra eltiltják majd – ez azt jelenti, hogy a Brentford a szezon hajrájára elveszítheti első számú góllövőjét, de Toney ezen felül még a következő idény kezdetéről is lemaradhat.

A Sky megjegyzi: a Brentfordnak jelen esetben már az az érdeke, hogy Toneyt minél előbb elmeszeljék, ezáltal a futballista minél kevesebb összecsapást hagyjon ki a következő kiírásból.

Ivan Toney nagyszerű szezont fut a Brentforddal, 23 mérkőzésen összesen 15-ször talált be – a támadó 14 alkalommal volt a Premier League-ben, amivel holtversenyben a harmadik helyen áll a góllövőlistán.

A játékos teljesítményére még Gareth Southgate szövetségi kapitány is felfigyelt, aki meghívta Toneyt többek között a katari világbajnokságra is, a csatár azonban végül egyszer sem került be az angol válogatott meccskeretébe.

 

Borítókép: EPA/Daniel Hambury

További tartalmak