Musorujsag
Élő Eredmények

Kerkez Milos győztes gólt lőtt a Lazio ellen a Konferencialiga nyolcaddöntőjében

Kerkez Milos győztes gólt lőtt a Lazio ellen a Konferencialiga nyolcaddöntőjében

m4sport.hu
Hiába vezetett a Lazio, az Alkmaar még az első félidőben egyenlített, majd a magyar játékos találatával meg is nyerte a párharc első mérkőzését.

A holland AZ Alkmaar 2-1-re nyert az olasz Lazio vendégeként a labdarúgó Európa Konferencialiga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak bő negyedóra után kerültek előnybe, amit az első félidő utolsó percében egyenlített ki a holland együttes, a második félidő közepén Kerkez Milos találatával pedig a győzelmet is megszerezte.

A magyar válogatott játékos a 62. percben egy labdaszerzés után remekül indította a bal oldalon csapattársát, majd az üres területbe futott és a visszakapott labdát a kapus lábai között továbbította a kapuba.

Szenvedélyes gólörömét az UEFA hivatalos Twitter-oldala is kiemelte.

Kerkeznek, – aki a 2022/23-as Konferencialigában valamennyi mérkőzésen pályára lépett – ez volt a második gólja a sorozatban, a csoportküzdelmek során a Vaduz kapuját is bevette. A holland bajnokságban szintén két gólnál jár.

Konferencia-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Lazio (olasz)-AZ Alkmaar (holland) 1-2 (1-1)
gól: P. Rodríguez (18.), illetve Pavlidisz (45.), Kerkez (62.)
csütörtökön játsszák:
AEK Larnaca (ciprusi)-West Ham United (angol) 18.45
RSC Anderlecht (belga)-Villarreal (spanyol) 18.45
Sheriff Tiraspol (moldovai)-Nice (francia) 18.45
Basel (svájci)-Slovan Bratislava (szlovák) 21.00
Fiorentina (olasz)-Sivasspor (török) 21.00
Gent (belga)-Basaksehir (török) 21.00
Lech Poznan (lengyel)-Djurgarden (svéd) 21.00

Borítókép: epa10507989 AZ Alkmaar's Milos Kerkez celebrates after scoring the 1-2 goal during the UEFA Conference League eighth final first leg soccer match between SS Lazio and AZ Alkmaar at Olimpico stadium in Rome, Italy, 07 March 2023. EPA/ETTORE FERRARI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Joao Janeiro javasolja a Benficának Kerkez szerződtetését
Joao Janeiro, aki hazánkban a Szeged, a Kisvárda és a Debrecen vezetőedzője is volt Portugáliába a Rádio Antena 1-nak nyilatkozott, miután felkérték, hogy beszéljen a magyar válogatott Kerkez Milosról, akit az ország legnépszerűbb csapata, a Benfica szeretne szerződtetni.
Külföldi futball
Sajtóhír: a Benfica nem tágít, egyre komolyabban érdeklődik Kerkez iránt
Decemberben már beszámoltunk arról, hogy a Bajnokok Ligájában vitézkedő portugál Benfica érdeklődik az AZ Alkmaar magyar válogatott szélső védője, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/12/07/kerkez-milos-a-bajnokok-ligaja-meglepetescsapatanak-celkeresztjeben" rel="noopener" target="_blank">Kerkez Milos iránt</a>. Azóta eltelt több mint két hónap és a portugál bajnokságot magabiztosan vezető Sasok változatlanul - a luzitán sajtó szerint egyre harátozottabban - érdeklődik a 19 éves tehetség iránt.
Külföldi futball