Musorujsag
Élő Eredmények

Másodjára már nem hibázott: a Chelsea fordított a Dortmund elleni BL-nyolcaddöntőn

Másodjára már nem hibázott: a Chelsea fordított a Dortmund elleni BL-nyolcaddöntőn

M4 Sport/MTI
A Chelsea hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmundot, így megfordította az idegenben összeszedett egygólos hátrányát és továbbjutott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Chelsea (angol) – Borussia Dortmund (német) 2-0 (1-0)
gólszerzők: Sterling (43.), Havertz (53. – tizenegyesből)

Továbbjutott: a Chelsea, 2-1-es összesítéssel

A vendégek buszának kései stadionba érkezése miatt tízperces csúszással induló meccsen a Dortmundot öt perc játék után kényszerű csere hátráltatta. A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót és dolgozták ki helyzetek sorát, Kai Havertz kapufája és meg nem adott gólja után a szünet előtt Raheem Sterling révén a vezetést is megszerezték, ezzel kiegyenlítve a párharc állását.

A fordulást követően tizenegyeshez jutott a Chelsea, Havertz ismét a kapufát találta el, ám a játékvezető megismételtette a pontrúgást, ezúttal pedig már pontosabban célzott a német válogatott támadó.

December vége óta szereztek újra egy mérkőzésen két gólt a londoniak. A Dortmund a hosszabbítást jelentő találatért hajtva egyre inkább kinyílt, a hazaiak pedig kontrákra rendezkedtek be, ám sem ők, sem a vendégek nem tudtak már betalálni. Ez pedig Graham Potter csapatának kedvezett, mely 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

További eredmény:
Benfica (portugál) – Club Brugge (belga) 5-1
Továbbjutott: a Benfica
, 7-1-es összesítéssel

Borítókép: Raheem Sterling gólja a Dortmund ellen (EPA/Neil Hall)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Sterling óriási lufttal ágyazott meg a Dortmund elleni góljának
A Chelsea támadója, Raheem Sterling nagy helyzetben, a tizenhatoson belül nem talált el egy felé guruló labdát, amivel alaposan meglepte a Dortmund játékosait. Azzal nem kevésbé, hogy így is előtte maradt a játékszer, amit összeszedett, áthámozta magát vele az előtte álló emberen és a hálóba bombázott, megszerezve a vezetést a londoniaknak a kedd esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján.
Bajnokok Ligája
Újra bukhat a PSG-szupercsapat, visszajöhet a Liverpool - kérdések, melyekre válaszokat kaphatunk a BL-nyolcaddöntők után
A következő két hétben folytatódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. Amellett, hogy eldől, melyik nyolc csapat marad versenyben Európa legrangosabb kupasorozatában, sok más kérdésre is választ kaphatunk a csapatokat érintően. A folytatásban az M4 Sport által közvetített visszavágók párosításaiból választottunk 1-1 témát, mellyel kapcsolatban okosabbak lehetünk a mérkőzést követően.
Külföldi futball