Musorujsag
Élő Eredmények

Hazard nem unja a kispadot: a Real Madrid legjobban fizetett játékosának esze ágában sincs távozni

Hazard nem unja a kispadot: a Real Madrid legjobban fizetett játékosának esze ágában sincs távozni

m4sport.hu
Eden Hazard nem akar távozni, kitölti 2024 nyaráig szóló szerződését a Real Madridnál, döntésében személyes és szakmai indokok is szerepet játszanak – írja a The Athletic. A klub történetének legdrágább igazolását az sem zavarja, hogy egészségesen sem számítanak rá és többnnyire csak a kispadon üldögél.
Eden Hazard (fotó: MTI/EPA-EFE/Chema Moya)

A katari világbajnokságot követően a belga válogatottól visszavonuló Hazard-t 2019-ben szerződtette a Real Madrid a Chelsea-től, klubrekordot jelentő 115 millió eurót fizettek a játékjogáért (bónuszokkal együtt).

Jelenleg ő a klub legjobban fizetett játékosa, heti 600 ezer euróval, miközben a 2022/23-as szezonban 7 meccsen lépett pályára és összesen 296 percet játszott, pedig az elmúlt évekkel ellentétben sérülés sem hátráltatta. (Madridi karrierjét tekintve a lehetséges meccsek mindössze 36,7%-án lépett pályára és még egy – téttel bíró – el Clásicón sem játszott.)

Legutóbb januárban, a negyedosztályú Cacereño ellen lépett pályára a Király Kupában, a bajnokságban és a BL-ben 3-3 alkalommal kapott lehetőséget, mérlege 1-1 gól és gólpassz.

Értesülések szerint Carlo Ancelotti vezetőedzővel nem ápol túl jó viszonyt, sőt, emberileg csalódott az olasz mesterben, aki állítólag azt ígérte, ebben az évben többet számít majd rá. Az öltözőben nincs gondja, elfogadják a társak és élvezik a humorát, de úgy érzik, már nem képes azon a szinten teljesíteni, amit elvárnának tőle – olvasható a The Athletic cikkében.

Eden Hazard (fotó: EPA/RODRIGO JIMENEZ)

A játékos és klub közötti harmónia érthető okokból messze van az optimálistól, Hazard pontosan tudja, a Real Madrid 2021 nyara óta szabadulna tőle. Eddig sikertelenül: a játékos az elmúlt egy évben nem kapott ajánlatot más kluboktól. Nyilván ebben formája, sérülésekkel tarkított közelmúltja és magas fizetése is szerepet játszik.

Családja is a spanyol fővárosba köti, jól érzi magát Madridban és egyik fia, Leo nemrég csatlakozott a Real akadémiájához. A játékoshoz közeli források szerint nincs rá esély, hogy ezen a nyáron elhagyja a Real Madridot, akkor sem, ha a klub kérné erre.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csercseszov: Mi célfutballt akarunk játszani
Sztanyiszlav Csercseszov szerint a Bayer Leverkusen esélyesebb a Ferencvárosnál, ugyanakkor az orosz vezetőedző szerint ez semmit sem jelent a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntője előtt.
Külföldi futball
Potter nem varázsolt, de a Chelsea megdolgozott azért, hogy mellé szegődjön a szerencse
A felfordulást nem oldotta meg, de azzal, hogy ültek Graham Potter húzásai, némi szerencsével, lehengerlő játék nélkül is <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/03/07/masodjara-mar-nem-hibazott-a-chelsea-forditott-a-dortmund-elleni-bl-nyolcaddonton/" target="_blank" rel="noopener">megfordította a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt</a> a Chelsea.
Külföldi futball
Nem a döntés volt rossz Havertz újrarúgatott tizenegyesénél, hanem a szabály
<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/03/07/masodjara-mar-nem-hibazott-a-chelsea-forditott-a-dortmund-elleni-bl-nyolcaddonton" target="_blank" rel="noopener">A Chelsea kedd este 2-0-ra legyőzte a Borussia Dortmund együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján és így 2-1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.</a> A meccs komoly vitákat váltott ki futballberkekben, ugyanis a második londoni gól furcsa körülmények között született, Kai Havertz előbb a kapufára rúgta a büntetőt, majd a játékvezető újrarúgatta azt, mondván, több játékos bemozdult a tizenhatoson belülre. A német a második tizenegyest már értékesítette. Megvizsgáltuk, miért döntött így a bíró, és hogy miért kellene újragondolni a szabályt, amely olykor meccseket tud befolyásolni.
Bajnokok Ligája
Xabi Alonso egy szintre teszi a Ferencvárost a Monacóval
Xabi Alonso vezetőedző szerint a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatának Európa-liga-nyolcaddöntős ellenfele, a Ferencváros ugyanolyan játékerőt képvisel, mint az előző körben 11-esekkel felülmúlt AS Monaco.
Külföldi futball
Taarabt: Játszottam a Milanban és a Tottenhamben, de a Benfica egy másik szint
Kedd este a portugál<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/03/07/kiuteses-gyozelmevel-a-benfica-jutott-elsokent-a-bajnokok-ligaja-negyeddontojebe" rel="noopener" target="_blank"> Benfica erődemonstrációt tartott</a> a Bajnokok Ligájában, amelynek szenvedőalanya a belga bajnok Club Brugge volt. A portugál csapat 7-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a kupában. A harmincszoros marokkói válogatott Adel Taarabt a francia 90footballnak nyilatkozott a portugál klubról, amelyről a mai napig szép emlékeket őriz.
Külföldi futball