Musorujsag
Élő Eredmények

Igazgatói ülést hívott össze a Real Madrid a Barcelonát érintő korrupciós ügy megvitatására

Igazgatói ülést hívott össze a Real Madrid a Barcelonát érintő korrupciós ügy megvitatására

m4sport.hu
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez igazgatósági ülést hívott össze annak érdekében, hogy megvitassák, milyen lépéseket tartanak megfelelőnek az FC Barcelonát érintő korrupciós botránnyal kapcsolatban.

A madridi székhelyű Diário As februárban számolt be arról, hogy a Barcelona 2016 és 2018 között 1,4 millió eurót utalt át a spanyol szövetség játékvezetői bizottságának alelnöke, José Maria Enriquez Negreira egyik cégének. Az érintettek nem tagadják, hogy az átutalások megtörténtek, de állításuk szerint nem azért fizetett a katalán klub, hogy mérkőzéseket befolyásoljon, hanem azért, hogy a játékosokat felkészítsék játékvezetésből, illetve a játékvezetőkre.

Amennyiben a vád beigazolódik, személyek esetén akár négyéves börtönbüntetés is kiszabható, a klubot pedig kizárhatják a bajnokságból és komoly pénzbüntetéssel sújthatják.

Az ügy megvitatására a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez pedig igazgatósági ülést hívott össze március 12-re.

„A barcelonai ügyészség által az F.C. Barcelona és két elnöke elleni, megalapozott korrupciós gyanú és a játékvezetők technikai bizottságának korábbi alelnökével, José María Enríquez Negreirával való kapcsolatuk miatt megfogalmazott vádak súlyosságára való tekintettel az elnök sürgős igazgatósági ülést hívott össze holnap, 2023. március 12-én, vasárnap 12:00 órára, hogy döntsenek arról, a Real Madrid milyen lépéseket tart megfelelőnek az üggyel kapcsolatban” – olvasható a klub közleményében.

 

Borítókép: EPA/Daniel Gonzalez

További tartalmak