Musorujsag
Élő Eredmények

„Ha én ebben az Interben játszanék, minden évben gólkirály volnék” – Vieri többet várna Lukakutól

„Ha én ebben az Interben játszanék, minden évben gólkirály volnék” – Vieri többet várna Lukakutól

m4sport.hu
Dicsért is és oda is szólt az Internek a csapat korábbi támadója, Chrisitan Vieri, akinek szavaiból az derül ki, hogy elsősorban Romelo Lukaku teljesítményével nincs kibékülve.

A bajnoki tabellán 2. helyen álló milánói gárda egész idényben kiegyensúlyozatlan formát mutat. Egyik héten megveri a bajnokságot utcahosszal vezető Napolit és a Szuperkupa-döntőben átgázol a Milanon, máskor hazai pályán kikap az Empolitól, vagy mint a ebben a fordulóban, vereséget szenved a bennmaradásért küzdő Speziától.

A teljesítményingadozás a 49 éves egykori klasszis középcsatár figyelmét sem kerülte, aki elsősorban a gyenge helyzetkihasználásban, különösen Romelo Lukakuéban látja a problémát, merthogy szerinte a „kiszolgáló személyzet” elsőrangú.

„Az Inter hazai pályán tíz helyzetet dolgoz ki meccsenként, és jól játszik. Ott van Dumfries, Dimarco és Barella, aki jól tud előkészíteni. Megvannak a játékosai ahhoz, hogy Lukakut jó helyzetbe hozza… Mondok én nektek valamit: ha én ebben az Interben játszanék, minden évben gólkirály lennék” – fogalmazott Youtube-csatornáján, a Bobo TV-ben Vieri, akit az Inter 1999-ben akkor világrekordot jelentő 43 millió euróért vett a Laziótól.

Mond valamit az Inter mezében a 2002/03-as szezonban 23 meccsen 24 találattal gólkirályi címig jutó Vieri.

Bár a Chelsea-től nyáron visszavásárolt belga pénteken épp betalált a Speziának, a bajnoki idényben ez csak a harmadik gólja volt (összesen az ötödik), mondjuk az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy sokat hagyott ki sérülés miatt, csak 14 bajnokin jutott szóhoz.

Borítókép: EPA/ELISABETTA BARACCHI

További tartalmak