Musorujsag
Élő Eredmények

Ancelotti már a második legeredményesebb Real-edző a BL-ben

Ancelotti már a második legeredményesebb Real-edző a BL-ben

m4sport.hu
Az olasz mester hét meccsre van attól, hogy ne csak a BL legeredményesebb edzője, hanem a madridiak legsikeresebb trénere is legyen.

 

A Real Madrid a visszavágón 1-0-ra nyert és 6-2-es összesítéssel búcsúztatta a Liverpoolt a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amivel bejutott a legjobb nyolc közé – ez volt a madridiakat irányító Carlo Ancelotti 34. győzelme az alakulat élén a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ezzel Vicente del Bosquéval a második helyen áll a BEK/BL-ben aratott sikerek számát tekintve: mindketten 34-34 győzelmet arattak a sorozatban. Szintén közös bennük, hogy mindketten kétszer nyertek BL-t a madridiakkal: a korábbi spanyol szövetségi kapitány 2000-ben és 2002-ben, míg az olasz mester 2014-ben és 2022-ben.

Ancelotti 46. meccsén irányította a Real Madridot a BL-ben, győzelmi hatékonysága 73,9 %. Emellett ő az egyetlen edző, aki négyszer is magasba emelhette a BL-trófeát, kétszer a Real Madriddal és kétszer a Milannal.

A legtöbb győzelmét madridi edzőként épp a Liverpool ellen aratta – ötször -, ráadásul négy BL-sikeréből kettőt is az angol együttes elleni döntőben zsebelt be. Az olasz szakember jelenleg hét összecsapásra van legtöbb győzelmet felmutató Miguel Munoz mögött.

Vinicius Junior, a Real Madrid (k) játékosa és Alisson Becker, a Liverpool kapusa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Real Madrid-Liverpool visszavágó mérkőzésén. MTI/AP/Manu Fernández

A visszavágó arról is emlékezetes marad, hogy a találkozó elején a két szurkolótábor közösen fütyülte ki a BL-himnuszt, ezzel fejezve ki nemtetszésüket az UEFA-val szembe, a tavaly májusi Stade de France-ban játszott Bajnokok Ligája-döntő előtt kialakult káosz miatt.

A meccs után a Real stadionjában a Liverpool himnuszát, a „You’ll never Walk alone”-t játszották, ezzel tisztelegve az ellenfél szurkolói előtt, akik az odavágón megemlékeztek az akkor elhunyt Amancio Amaro, a madridiak tiszteletbeli elnöke előtt.

A BL-negyeddöntők sorsolását március 17-én, 12 órakor tartják.

A negyeddöntő mezőnye
Bayern München (német)
Benfica (portugál)
Chelsea (angol)
Inter (olasz)
Manchester City (angol)
Milan (olasz)
Napoli (olasz)
Real Madrid (spanyol)

A további program
Negyeddöntők: Április 11-12., visszavágók 18-19.
Elődöntők: Május 9-10, visszavágók 16-17.
Döntő: június 10., Isztambulban az Atatürk Olimpiai Stadionban.

Borítókép: epa10525022 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti reats during the UEFA Champions League round of 16 second leg soccer match between Real Madrid and Liverpool, in Madrid, Spain, 15 March 2023. EPA/JUANJO MARTIN

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Videó: Alisson hat percen belül két elképesztő védéssel tartotta meccsben a Liverpoolt a Real Madrid ellen
Nagyon bekezdtek a csapatok a Real Madrid — Liverpool Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján. Bár az első mérkőzésen háromgólos előnyre tett szert a spanyol együttes, mégis ők dolgoztak ki komolyabb helyzeteket a második meccs elején, az angolok kapusa, Alisson 20 percen belül két hatalmas bravúrt mutatott be, először Vinícius közeli bombáját védte reflexmozdulattal, majd Camavinga távoli kísérleténél nyújtózott óriásit, életben tartva csapata továbbjutási reményeit.
Külföldi futball
Klopp: A Real Madridnak van egy elképesztő adottsága, ami csodálatra méltó
Kellemetlen hazai vereség után utazik Madridba a Liverpool a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank">5-2-re elveszített</a> első meccs után az angolok német mestere hisz abban, hogy a Bernabéuban lehet nyerni, akár a továbbjutás is kiharcolható, bár az egy piszkosul nehéz feladat.
Bajnokok Ligája
Ancelotti nem akar úgy járni a Liverpool ellen, mint tavaly a Chelsea-vel
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool és a Real Madrid párharcának<a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2023/02/22/a-real-madrid-futballiskolaja-ezuttal-a-liverpool-kapott-otost" rel="noopener" target="_blank"> első mérkőzésén</a> a spanyolok úgy nyertek Angliában 5-2-re, hogy a hazaiak 15 perc elteltével már kettővel mentek. A spanyolok előnye megnyugtató, ennek ellenére edzőjük, Carlo Ancelotti nehéz visszavágóra számít, amelyen nem az eredményt szeretné tartani, hanem további gólokat szerezni. Erről beszélt a szerdai meccset felvezető sajtótájékoztatón az olasz szakember.
Bajnokok Ligája