Musorujsag
Élő Eredmények

Három újonc, köztük Lilian Thuram kisebbik fia is a francia válogatott keretében, Benzema nem kapott meghívót

Három újonc, köztük Lilian Thuram kisebbik fia is a francia válogatott keretében, Benzema nem kapott meghívót

MTI
Több újoncot is meghívott az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányára készülő keretbe Didier Deschamps, a legutóbbi világbajnokságon döntős francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember első alkalommal küldött meghívót korábbi csapattársa, a világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram fiának, Khéphren Thuramnak, akinek bátyja, Marcus már rendszeres tagja a francia csapatnak.

A kapitány először számol a keretben Brice Sambával, a Lens kapusával, valamint Wesley Fofanával, a Chelsea védőjével.

A jövő pénteken a holland, három nappal később pedig az ír válogatottal játszó franciák keretének kihirdetésekor Deschamps elárulta, hogy a válogatottól visszavonuló Hugo Lloristól az argentinokkal szemben 11-esekkel elbukott vb-döntőben mesterhármast szerző Kylian Mbappé örökli meg a csapatkapitányi karszalagot.

Nem került be a csapatba az aranylabdás Karim Benzema, aki decemberben egy Twitter-üzenetben ugyan „elköszönt” a válogatottól, hivatalos bejelentést azonban még nem tett. Az újságírók vele kapcsolatos kérdéseire Deschamps nem reagált. A szakember és a Real Madrid klasszisa között a vb alatt romlott meg végleg a viszony, a csatár ugyanis állítólag a torna hajrájában sérülése után már bevethető lett volna, de a tréner nem rendelte vissza a csapathoz.

Borítókép: EPA/DUMITRU DORU

További tartalmak