Musorujsag
Élő Eredmények

„Nem tudom, milyen alapon ne hívhatnám meg” – fogadási csalással vádolt támadót is beválogatott Gareth Southgate

„Nem tudom, milyen alapon ne hívhatnám meg” – fogadási csalással vádolt támadót is beválogatott Gareth Southgate

MTI
Várható súlyos büntetése ellenére bekerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő angol labdarúgó-válogatott keretébe Ivan Toney, a Brentford remek formában lévő támadója.

A 27 éves játékossal szemben jelenleg eljárást folytat az Angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert – a vád szerint – több mint 260 alkalommal szegte meg a fogadásokkal kapcsolatos szabályokat.

A vizsgálat zajlik, de Toney-t ez a pályán nem zavarja, kiváló formában futballozik hétről hétre, a Premier League-ben eddig 16-szor volt eredményes a szezonban, csak Erling Haaland (28) és Harry Kane (20) előzi meg őt a mesterlövészek rangsorában.

„Nem volt még semmilyen tárgyalás, vagy ítélet, így nem tudom, milyen alapon ne hívhatnám meg. Az egész szezonban folyamatosan jó teljesítményt nyújt, megérdemli a lehetőséget” – nyilatkozta Garreth Southgate szövetségi kapitány.

A legutóbbi Eb-n döntős angolok jövő csütörtökön Nápolyban a címvédő olaszok ellen kezdik a sorozatot, három nappal később pedig az ukránokat fogadják Londonban.

Borítókép: EPA/Daniel Hambury

További tartalmak