Musorujsag
Élő Eredmények

„A kor nem számít, azokat hívtam be, akik a legjobban teljesítenek” – kihirdette első keretét a belgák új szövetségi kapitánya

„A kor nem számít, azokat hívtam be, akik a legjobban teljesítenek” – kihirdette első keretét a belgák új szövetségi kapitánya

MTI
A világbajnoki bronzérmes Axel Witsel nem kapott meghívót a belga labdarúgó-válogatottba a múlt hónapban kinevezett új szövetség kapitánytól, Domenico Tedescótól.

Az olasz-német szakember megnevezte első válogatott keretét, amelyben helyet kapott a 19 éves Romeo Lavia, de már nem szerepel benne a belgák „aranygenerációjának” tagjai közül Eden Hazard csapatkapitány és Toby Alderweireld sem. Előbbi a katari vb után, míg utóbbi múlt héten köszönt el a nemzeti csapattól.

Tedesco elmondta, a 130-szoros válogatott Witsel nem kapott meghívót. A tréner szerint nehéz volt meghoznia ezt a döntést, és személyesen tájékoztatta az Atletico Madrid 34 éves játékosát.

„A kor nem számít, azokat hívtam be, akik a legjobban teljesítenek” – nyilatkozott Tedesco, aki továbbra is számít Kevin de Bruynére és Romelu Lukakura, valamint bizalmat szavazott a vb-keretből kimaradt Sebastiaan Bornauwnak és Dodi Lukébakiónak is.

A belgák jövő pénteken a svédek ellen játszanak Eb-selejtezőt Stockholmban, négy nappal később a németek ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen.

Borítókép: Domenico Tedesco (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak