Musorujsag
Élő Eredmények

Hat olasz csapat áll még az európai porondon, de Cassanónak "dögunalmas" a focijuk

Hat olasz csapat áll még az európai porondon, de Cassanónak "dögunalmas" a focijuk

m4sport.hu
Váratlanul kiemelkedően teljesítenek az olasz csapatok a nemzetközi porondon: a Bajnokok Ligájában három (Napoli, AC Milan, Inter), az Európa-ligában kettő (AS Roma, Juventus, az Európa-konferencialigában pedig a Fiorentina van még versenyben a nyolcaddöntőket követően. Nincs még egy ország, a futó szezonban, amely ennyi csapattal büszkélkedhet, de a 40 éves, 39-szeres olasz válogatott támadónak, Antonio Cassanónak még ez sem elég ahhoz, hogy méltassa hazája labdarúgását.

„Örülnünk kell annak, hogy ennyi csapatunk jutott tovább az európai kupákban, de igazból az egyetlen olasz csapat, amely iránt büszkeséget érzek, az a Napoli. A védekező taktika jól működhet egy-egy mérkőzés erejéig. Az olasz foci dögunalom! Új elképzelésekre lenne szükségünk, mert tízéves a lemaradásunk. Az nem lehet állandó taktika, hogy védekezünk” – nyilatkozta az egykoron ördöngös támadó hazájában a Bobo TV-nek.

„A Bajnokok Ligájában a Napoli, a Bayern és a Manchester City játssza a legjobb futballt. A Benfica a legnagyobb meglepetés. Fantasztikus focit játszanak, már-már félelmet kelt az ellenfelekben. Sokkal jobb az Internél, tovább is fog jutni a negyeddöntőből” – jelentette ki Cassano, aki aktív labdarúgóként az Inter mezében is játszott.

Borítókép: EPA/MATTEO BAZZI

További tartalmak