Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mesterhármas és K.O. – Haaland és a City ott folytatta a kupában, ahol a hét közben abbahagyta

Mesterhármas és K.O. – Haaland és a City ott folytatta a kupában, ahol a hét közben abbahagyta

m4sport.hu/mti
A héten a Bajnokok Ligájában hétig jutó Manchester City 6-0-ra nyert a Burnley ellen az FA-kupa negyeddöntőjében a másodosztályt vezető Burnley ellen.

A Leipzig kiütéséből öt gólt vállaló Erling Haaland ezúttal mesterhármasig jutott, de ezzel ismét a meccs első három gólját szerezte. Ez minden sorozatot figyelembe véve már a hatodik triplája volt a szezonban. A norvég 42 gólnál jár, mióta a nyáron megérkezett Manchesterbe.

Az első félidőben fél óra elteltével duplázott gyorsan.

A fordulás után egyszer köszönt be.

A folytatásban a világbajnok Julián Álvarez foglalta keretbe Cole Palmer találatát.

A Championshipben toronymagasan első Burnley edzője egyébként a City játékosaként többek között négy bajnoki címet nyerő Vincent Kompany.

FA-kupa, negyeddöntő:
Manchester City – Burnley 6-0 (2-0)

vasárnap:
Brighton–Grimsby (IV.)
Sheffield United (II.)–Blackburn (II.)
Manchester United–Fulham

 

 

Borítókép: Pep Guardiola (jobbról) és Erling Haaland (EPA/Adam Vaughan)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Már a Haaland-henger előtt ötöst érdemelt a City a Leipzig megfojtásáért
Nehéz elvonatkoztatni a góloktól, ha <a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/03/14/haaland-mesterotossel-sokkolt-a-manchester-city-hatalmas-pofont-kiosztva-utotte-ki-az-rb-leipziget-a-bajnokok-ligajabol/" target="_blank" rel="noopener">hetessel üti ki az RB Leipziget</a> a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, de mire szenzációs csatára elkezdte a termelést, a Manchester City már irányba állította a visszavágót.
Külföldi futball
A szöglet valóban fél gól? A Manchester City háromszor is eredményes volt sarokrúgás után, nem véletlenül – elemzés
<a href="https://m4sport.hu/bajnokokligaja/cikk/2023/03/14/haaland-mesterotossel-sokkolt-a-manchester-city-hatalmas-pofont-kiosztva-utotte-ki-az-rb-leipziget-a-bajnokok-ligajabol">A Manchester City megsemmisítette az RB Leipzig csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, Pep Guardiola együttese 7-0-ra győzött és így 8-1-es összesítéssel jutott tovább a legjobb nyolc közé.</a> A meccsen Erling Haaland volt a sztár, aki történelmi estét produkált, hiszen öt gólt is szerzett, ráadásul ezek közül hármat szögletek után. A City így a BL 2022/23-as szezonjában öt alkalommal is eredményes volt már sarokrúgásokból, és a katalán tréner bizony szeret érdekes variációkat előhúzni a cilinderből, amellyel meglepheti az ellenfeleit. Erre most is láthattunk példát.
Bajnokok Ligája