Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az utolsó pillanatban elbukott győzelem után Conte élesen bírálta játékosait és a klubvezetést

Az utolsó pillanatban elbukott győzelem után Conte élesen bírálta játékosait és a klubvezetést

m4sport.hu
Meglepő lenne, ha a kirohanása után a pozíciójában maradhatna.

A Tottenham Hotspur 3-3-as döntetlent játszott a sereghajtó Southampton vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapján. A negyedik helyen álló londoniak hiába vezettek a szünetben 1-0-ra, majd a 75. percben 3-1-re, a hazaiak a hosszabbításban másodjára is egyenlítettek egy 11-essel.

A BBC beszámolója szerint a találkozó utáni sajtótájékoztatón Antonio Conte, a Tottenham edzője éles kirohanást intézett a játékosai és a klubvezetés felé.

A mintegy tízperces monológban azzal vádolta játékosait, hogy önzőek és nem a csapatért játszanak. “Ismét megmutattuk, hogy nem vagyunk egy csapat. 11 játékos vagyunk, akik pályára lépnek. Önző játékosokat látok, akik nem. nem akarnak segíteni egymásnak, és nem adják a szívüket a csapatért” – mondta az olasz szakember.

Kirohanásában a klub vezetését is bírálta. “Ez a Tottenham története. A tulajdonos 20 éve itt van, és nem nyertek semmit. Miért? Itt megszokták, hogy nem játszanak valami fontosért. Nem akarnak nyomás alatt játszani” – mondta Conte, akinek a szerződése a szezon végén jár le.

Ezek után valószínűleg nem az a kérdés, hogy meghosszabbítják e a nyáron lejáró kontaktust, hanem az, hogy egyáltalán kitöltheti a mostanit. A klubvezetés egyelőre nem reagált, miként a játékosok reakciójáról sem hallani.

Szakértők szerint mivel a Spurs márciusban kiesett az FA Kupából és a Bajnokok Ligájából, és a jövő évi BL-indulás is kérdéses, Conte a nagy kirohanásával csak azt szeretné elérni, hogy idő előtt menesszék.

Borítókép: Antonio Conte EPA/Carmelo Imbesi

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Azért jött, hogy új szintre emelje a Tottenhamet, de talán már mindenki inkább a távozását várja
Antonio Conte korábban több interjúban is elmondta, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb vezetőedzőjének tartja magát. Az állításban persze van igazság is, hiszen az olasz mester a Juventusszal öt, a Chelsea-vel kettő, az Interrel pedig egy trófeát hódított el az elmúlt tizenegy évben. A milánói együttessel a 2020/21-es szezonban megnyert Scudetto pedig kimondottan jó ajánlólevél volt Conte számára, hogy visszatérjen a Premier League-be, ám a Tottenhamhez való szerződése két lehetőséget hordozott magában. Az egyik, hogy új szintre emeli a Spurst és véget vet a 2008 óta íródó kupaínséges időknek, a másik pedig, hogy csúnya bukás lesz belőle és reputációjából is jelentősen veszít a kifejezetten nehéz természetű tréner. Előbbiért csábították oda, utóbbi lett belőle.
Bajnokok Ligája