Musorujsag
Élő Eredmények

A Fulham edzője az FA-kupa kiesés után több fronton is a játékvezetőt szidalmazta

A Fulham edzője az FA-kupa kiesés után több fronton is a játékvezetőt szidalmazta

m4sport.hu
Az angol FA-kupa negyeddöntőjében a Manchester United 3-1-es győzelmet aratott a Fulham felett, így Erik ten Hag csapat bejutott a legjobb négy közé. Az összecsapás végeredményét jelentősen befolyásolta, hogy a londoniak a 72. percben megfogyatkoztak. A játékvezető, Chris Kavanagh két vendégjátékost is kiállított, és a edzőnek, a portugál Marco Silvának is felmutatta a piros lapot a 72. percben. Ekkor 1-0-ra vezetett a Fulham, a United utána két perc alatt megfordította a mérkőzést.

Közel hetven perc telt el a mérkőzésből, amikor a Fulham egy szögletet rúghatott, amelyből a Vörös Ördögök egy villámgyors kontrát indítottak. Antony futott el a jobb szélen, tökéletesen passzolt Sancho felé, aki már a tizenhatoson belül elfektetett egy védőt és a kapust is, de lövését Willian blokkolta a kapu torkában, szögletre mentve. Bár a brazil mutatta Kavanagh-nak, hogy mellel védte a lövést, a VAR-on visszanézve az esetet a játékvezető úgy döntött, hogy büntetőt ítél, mert a középpályás kezezett.

Ahogy a spori közelített a pálya felé, a Fulham menedzsere – látva, hogy számára kedvezőtlen ítélet születik – kérdőre vonta a játékvezetőt, aki ezért szinte azonnal piros lapot mutatott fel, edzőjük nélkül maradtak a vendégek.

Ezt követően felmutatta a lapot Williannek, majd a hevesen reklamáló, a korábban vezetést szerző Aleksandar Mitrovicnak is, kilencen maradtak a londoniak a pályán, edzői támogatás nélkül.

A büntetőt Bruno Fernandes csak a 75. percben végezhette el, magabiztosan, majd Sabitzer pillanata következett, aki egy mesteri sarkalással meg is fordította az eredményt.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a ráadásban a United csapatkapitánya tizenegyese után lőtt még egyet, bebiztosítva a győzelmet és továbbjutást.

A mérkőzés után Marco Silva érthetően bosszúsan nyilatkozott.

„Az egész mérkőzésről szeretnék beszélni, nem pedig arról az esetről, mert úgy gondolom, az a tisztességes a csapatommal szemben, ha az egészet nézem, nem csak azt a pillanatot. Ugyanis addig a pillanatig, a büntetőig és a piros lapokig teljesen nyilvánvalóan a jobb csapat voltunk pályán. Tisztán! A Man. Uniteddel néztünk szemben, amelyet nagyon tisztelünk, de sokkal jobbak voltunk. Aztán jött a szöglet a javunkra, amiből jött a kontra, majd a piros lap. Ezzel úgy vagyok, hogy egy olyan döntés, amelyet a VAR meghozhat, azt viszont már sokkal nehezebb számunkra elfogadni, hogy két olyan eset is volt korábban az első félidőben a tizenhatoson belül, amelyek közül az egyik egészen egyértelműen büntetőt ért, amikor Mitroviccsal szemben szabálytalankodtak, de még csak vissza sem nézték. Azt is gondolom, hogy engem nem kellett volna kiállítani. Az én dolgom az, hogy ott legyek, és semmi kirívó dolgot nem tettem. Ha azt kérdezik tőlem, jogos volt-e a piros, akkor komoly kétségeim vannak. Csak annyit akartam megtudni, a játékvezető mit fog írni a jegyzőkönyvbe, amit meg kell mondania. Én semmi olyat nem mondtam neki, ami lapot ért volna” – nyilatkozta láthatóan mérgesen a portugál szakember nem sokkal a meccs után, majd a sajtótájékoztatón sem tudta elengedni a témát.

„Ebben a szezonban a történetünk Chris Kavanagh-val elég kemény. A meccs előtt nem akartunk mondani semmit erről a játékosoknak, csak annyit mondtam nekik, hogy hajtsanak, mégiscsak a kupa negyeddöntőjéről van szó, adjuk a legjobb formánkat ahhoz, hogy az elődöntőbe kerüljünk, hisz ez volt a cél. 75 percen keresztül meg is mutattuk, milyen csapat vagyunk. De ők is (a játékosok) ismerik őt, hisz ott volt a West Ham elleni idegenbeli meccsünk, amelyet elveszettünk két, kézzel szerzett góllal. Egyértelmű kezezések voltak. Chris Kavanagh volt a játékvezető. Ma (vasárnap) délután mindenki láthatta, mi történt a mérkőzésen. nehéz nekik az ilyen dolgokat feldolgozni. De ilyenkor nem tehetjük meg, hogy az ilyen szituációkra időt pocsékolunk. Azt akartam, hogy a srácok teljes mértékben a meccsre fókuszáljanak. Nagyon nehéz pillanatok voltak. Mondtam is nekik utána, ott kellett volna lenni velük és nem a lelátón, hogy megvédhessem őket” – mondta el véleményét, immáron a sajtó képviselői előtt.

Az elődöntő párosítása alapján nem kizárható, hogy a két manchesteri klub döntőzik az FA-kupában.

Borítókép: Marco Silva (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

További tartalmak