Musorujsag
Élő Eredmények

Egyértelmű utasítás érkezett Katarból a PSG-hez Messivel kapcsolatban

Egyértelmű utasítás érkezett Katarból a PSG-hez Messivel kapcsolatban

m4sport.hu
Megtartani Lionel Messit, bármi áron – ezt a megbízást kapta a katari tulajdonsoktól az idény hátralévő részére a Paris Saint-Germain menedzsmentjének első két embere, Nasszer al-Khelaifi és Luís Campos.

Nagyot fordult a világ a PSG-vel az utóbbi hónapokban. December végén, január elején még minden szép és jó volt: a csapat mindhárom fronton versenyben volt, a Mbappé, Messi, Neymar hármasfogat nagyszerű vb-t tudhatott maga mögött, ami ígéretes tavaszt vetített előre, az újdonsült világbajnok Messi pedig – az akkori hírek szerint – szavát adta, hogy meghosszabbítja nyáron lejáró szerződését.

Ehhez képest március közepén ott tartanak párizsiak, hogy szégyenszemre a legjobb 16 között búcsúztak a Francia Kupából, – szokás szerint – kiestek a Bajnokok Ligájából, a bajnokságban egyre-másra kapják a kínos pofonokat, Neymar – megint – kidőlt a szezon hátralévő részére, a szurkolók által ki-kifütyült Messi maradása pedig kétségessé vált.

Az álomból megint nem lett valóság Párizsban – írtuk nemrégiben a PSG-projekt újboli befuccsolásáról szóló elemzésünkben.

Ugyanezt nyilván a katari tulajdonosok is megállapították, akik a Mundo Deportivo szerint világossá tették a klubvezetésnek, mit várnak az idény hátralévő részében (persze a francia bajnoki cím mellett): hogy Messi meghosszabbítsa nyáron lejáró szerződését.

A feladat tehát adott Nasszer al-Khelaifi klubelnöknek és Luís Campos vezető tanácsadónak – kvázi sportigazgatónak -, egyúttal a szép kihívás is. A Messivel, pontosabban őt képviselő édesapjával, Jorge Messivel történt egyeztetések ugyanis hiába indultak jól, az utóbbi hetekben egyre több kétely merült fel a maradásával kapcsolatban.

A hőn áhított vb-arany megszerzése után Messi állítólag már nem éhezi úgy a klubsikert, mint azt megelőzően, ráadásul a hírek szerint a csapat vezetői is belátták, hiába vonzza a szponzorokat a kis argentin (érkezése óta legalább tízet), ha a mostanihoz hasonló pénzügyi feltételekkel hosszabbít, nem lesz elég pénz a keret megerősítésére, márpedig ez is feltétele a maradásának.

Balszerencse, hogy ez épp akkorra fogalmazódott meg a párizsi vezérkarban, mire megérkezett az ukáz Katarból.

Ha ez nem lenne elég, a már szokásosnak mondható érdeklődők, azaz a Barcelona, az Inter Miami és a Newell’s Old Boys mellett egy újabb is megjelent, és olyan helyről, amelyet mostanság érdemes nem elintézni egy kézlegyintéssel. A zuhanyhíradó szerint a szaúdi al-Hilal 220 millió eurós éves fizetéssel csábítja.

Borítókép: EPA/MOHAMMED BADRA

További tartalmak