Musorujsag
Élő Eredmények

Messi ott lesz a vb-győzelem utáni első argentin meccsen

Messi ott lesz a vb-győzelem utáni első argentin meccsen

MTI
Megérkezett Buenos Airesbe Lionel Messi és csatlakozott az argentin labdarúgó-válogatotthoz, amely első hazai mérkőzésére készül azóta, hogy decemberben Katarban megnyerte a világbajnokságot.

A Buenos Aires-i Monumental Stadionban csütörtökön Panama legjobbjai ellen sorra kerülő barátságos találkozóra két óra alatt elkapkodták a szurkolók a rendelkezésre álló 63 ezer belépőt. A vb-győzelem megünneplését tervező argentin szövetség múlt csütörtökön közölte, hogy a meccsre 1,4 millió jegyigénylés érkezett, az online rendszer többször összeomlott.

A felfokozott érdeklődést jelzi az is, hogy több mint 130 ezer médiaakkreditációs kérelem futott be, holott a sajtótribünön csak 344 újságíró fér el.

A múlt hét közepén még nem lehetett tudni, hogy Lionel Messi is ott lesz-e a találkozón, mert Lionel Scaloni szövetségi kapitány akkor még nem hirdetett végleges keretet. A 35 éves szupersztár egyelőre nem döntött arról, hogy a 2024-es Copa Americán vagy a 2026-os világbajnokságon a válogatott rendelkezésére áll-e, most azonban csatlakozott a kerethez.

Messi hazaérkezését Claudio Tapia szövetségi elnök Twitter-bejegyzésben üdvözölte.

„Te soha nem adtad fel! Ma pedig világbajnokként tértél haza az országodba. Légy üdvözölbe, Léo!” – írta a Paris Saint-Germain játékosának, aki ötödik világbajnokságán jutott el a végső győzelemig.

A hétszeres aranylabdás játékos feleségével és három gyermekével érkezett haza.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: EPA)

További tartalmak